102 éves a legidősebb gyógyult magyar koronavírusos beteg

Koronavírus, vírus, Budapest, enyhítés, kijárási korlátozás enyhítése, újranyitás, újra nyitás, maszk, arcmaszk, védőmaszk, bevásárlóközpont, pláza, Westend, vásárlás, bevásárlás
Vágólapra másolva!
102 éves a legidősebb gyógyult beteg - hangzott el az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján.  Mindnyájunkat foglalkoztat, hogy elkerülhető-e a második hullám, a vélemények többsége arról szól, hogy a vírus alacsony szinten, de köztünk marad, és elképzelhető, hogy az influenzaszezon idején többletmegjelenést fog produkálni – mondta Müller Cecília országos tisztifőorvos.
Vágólapra másolva!

– fogalmazott Kiss Róbert rendőr alezredes az Operatív Törzs szerdai tájékoztatóján. Mint mondta, már 880-an használják aktívan a hatósági házi karantén elektronikus ellenőrzését, és összesen 11 172 karantén van érvényben.

Személyforgalomnál kilépő oldalon Hegyeshalomnál egyórás várakozásra kell számítani – ismertette a rendőrtiszt.

Kedvező tendenciák mutatkoznak

Müller Cecília országos tisztifőorvos elmondta, újabb tíz magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 3931 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma a járvány kezdete óta.

– jelezte Müller Cecília. Jelenleg 414 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 24-en vannak lélegeztetőgépen.

Kedvezőek a hazai járványügyi adatok Fotó: Csudai Sándor - Origo

Kedvező tendencia mutatkozik az idősotthonok esetében is – hangsúlyozta a tisztifőorvos.

Az országos tisztifőorvos szerint a 33 idősotthonban lakó 5991 fő közül összesen 899-en váltak pozitívvá, 468-an pedig már meggyógyultak.

Még nem lélegezhet fel a világ

Müller Cecília közölte: az új ellátási rend szerint már ismét lehetőség van nem koronavírusos betegek fogadására. Ami a nagyvilágot illeti, számos területen még szaporodik az új esetek száma, a június 2-i adatok szerint világszerte 6 millió 400 ezer fertőzöttet tartanak nyilván. Az összes halálozás pedig megközelíti a 380 ezret – tette hozzá.

Európában 2 millió fertőzöttet regisztráltak, az USA-ban 1,8 milliót.

– hangsúlyozta Müller Cecília, hozzátéve: az új esetek rangsorát vizsgálva az látszik, hogy jelenleg leginkább az Amerikai Egyesült Államok érintett. A magyarországi viszonyok nagyon kedvezőek, bizonyosan az első hullám végén vagyunk – szögezte le.

Már 100 éves is elmúlt a legidősebb gyógyult beteg

Az Origo kérdésére a tisztifőorvos elmondta,

102 éves a legidősebb gyógyult beteg.

– fogalmazott szintén az Origo kérdésére Müller Cecília. Emlékeztetett, felkészülten várjuk, ha lesz ilyen hullám.

– tájékoztatott Kiss Róbert.