Kisemmiztek egy idős, beteg férfit, és végignézték, ahogy meghal

Vágólapra másolva!
Gyilkossággal vádolnak három embert, akik egy idős embert kihasználtak, és a halálát okozták, a pénzét pedig elvették.
Vágólapra másolva!

A három ember korábban közös albérletben lakott egy hetven év körüli férfival, akinek mindkét lábát amputálták, ezért tolószékbe kényszerült. Az idős férfi bankkártyáját bérlőtársai használták.

Az idős férfi, amikor rájött, hogy kihasználják, többször próbált szabadulni tőlük, de azok újra meg újra elérték őt, és visszavitték a közös albérletükbe, de már egyre kevésbé gondoskodtak róla.

Idővel teljesen

elhanyagolták a nyugdíjas férfi gondozását, aki emiatt ismét kórházba került, ahol állapotán sikerült javítani és a három bérlőtársánál bankkártyáját is le tudták tiltani.

Ekkor közülük ketten a férfi rokonának adták ki magukat, és meglátogatták a kórházban, majd azzal az ürüggyel, hogy kiviszik cigarettázni, kitolták az épületből. Először

egy Budapest belvárosában lévő bankhoz vitték, ahol százezer forintot felvetettek vele számlájáról, majd magukkal vitték új, vidéki albérletükbe.

Az albérletben azonban egyáltalán nem gondoskodtak a betegről, még akkor sem hívtak hozzá orvost, amikor romlott az állapota. Emiatt

a nyugdíjas férfi belahalt elhanyagolt betegségeibe.

A halála után lakótársai kitolták a tolószékében az albérletük közelében lévő erdőbe és otthagyták.

Az ügyészség gyilkosság miatt emelt vádat ellenük.