Korábban már volt idegösszeomlása Csuja Imre fiának

2016. 10. 12. Csuja Imre Interjú Páros interjú Vöröskereszt
Vágólapra másolva!
Csuja Imre fiát a barátai és a családja is mindenben támogatta, sikeres jövő állt előtte. A barátai szerint régóta küzdött a démonaival, kívülről hiába látszott vidámnak – írja a Ripost.
Vágólapra másolva!

Aki csak ismerte, szerette Csuja Imre kisebbik fiát, Bencét. A 29 éves férfi látszólag boldog életet élt, de valójában évek óta küzdött a saját démonjaival.

Csuja Imre Fotó: Adrián Zoltán - Origo

"Jóképű volt, a lányok kedvence, mégsem szállt a fejébe a dicsőség, mindenkihez volt egy kedves szava.

Amolyan szomorú bohóc volt: sokat nevetett és viccelődött, mégis látszott, hogy belül küzd a démonaival, talán jobban, mint egy átlagos kamasz.

Ez nem is meglepő, hiszen kicsi volt még, amikor borzalmas tragédiát kellett átélnie: bátyja, Gergő, akire felnézett, és akivel imádták egymást, önkezével vetett véget az életének. A család addigi élete egyik napról a másikra megváltozott, az elviselhetetlen fájdalmat fiatalon kellett átélnie, és a szerető családi légkör ellenére örökre nyomot hagyott benne" – mondta a Ripostnak a férfi egyik korábbi iskolástársa.

A lap információi szerint

Bence a gimnáziumban egy időre kimaradt az iskolából, mert idegösszeomlása volt.

Ezek után viszont összeszedte magát, visszatért a szerető közegébe, és nagy tervei voltak. Zenésznek készült, de végül nem találta meg a helyét, ezért egy ideig hangszerkészítéssel foglalkozott.

Apja, Csuja Imre mindenben támogatta, amiben csak tudta. Több olyan produkcióban is dolgozott mindenesként, amiben az apja szerepelt, de másoknak is szívesen segített. Varga Viktor énekes is jó viszonyban volt vele, több közös barátjuk is volt.

Szerinte Bence egy underground művész volt, akikre jellemző az, hogy nagy érzelmi végleteket élnek meg.

Egy gyászterapeuta szerint ilyen esetben a családtagok egyből magukat kezdik el hibáztatni. Ez egy természetes folyamat, de idővel be kell látniuk a szülőknek, hogy nem tehettek semmit.

"Nem mindig lehet mindent előre látni. Van, amikor az ilyen tetteket megelőzi egy komoly szenvedés, egy beszűkült tudatállapot, amikor az ember már csak a negatívumot, a fájdalmat és a kilátástalanságot látja. Ebbe már nem tud senki beleavatkozni. Sokszor azt kérdezik maguktól a hozzátartozók, hogy miért nem gondolt ránk, hogy mekkora fájdalmat okoz a tettével?

Azért nem gondolt, mert neki valószínűleg nagyon nehéz volt már élni"

– mondta a lapnak Révész Renáta Liliána gyászterapeuta.

Ahogy azt korábban megírtuk, Csuja Imre kisebbik fiának holttestét egy budapesti erdőben találták meg, öngyilkos lett.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!