Csuja Imre tragédiája megrendítette a magyar sztárvilágot is

Csuja Imre
Vágólapra másolva!
Sok empátia és figyelmesség volt Csuja Bencében, underground művészléleknek ismerték.
Vágólapra másolva!

Mint írtuk, újabb tragédia érte a Csuja családot, a színész második fia is öngyilkos lett, legalábbis minden jel erre utal. Többen jelezték részvétüket, köztük ismert emberek is.

Csuja Imre tv2

A Blikknek nyilatkozott Varga Viktor énekes, aki ismerte Bencét. „Sok közös barátunk van, dolgoztunk, zenéltünk együtt. Kézműveskedett, sokszor hozott-vitt minket kocsival. Ő is underground művész volt, akikre jellemző, hogy érzelmileg a végleteket élik meg, ilyen voltam én is egy ideig. Jóindulatú srácnak ismertem meg, sajnálom nagyon."

Csuja színészbarátai közül a lap megkereste Rudolf Pétert és Kerekes Józsefet, de a gyászhír okozta sokk miatt képtelenek voltak bármit mondani.

Szabó Győző szűkszavú volt: „Borzasztó tragédia, úgy tudom, Imre a másik fiát is elvesztette régen. Nem lehet ilyenkor mit mondani, sok erőt kívánok a családnak."

Sok empátia és figyelmesség volt benne

A Tékasztorik film főszereplője, Bihari Viktória most könnyes búcsút vett egykori barátjától, Csuja Bencétől. "Már napok óta forgatunk, hajnalig, reggelig. Kevés alvás, össze-vissza evés, némi stressz és mindenféle fájdalom. Elterülök az első ülésen, hangosan szól valami zene, Bence – itt a kép jobb oldalán – magyaráz, csacsog, aztán egyszer csak lehajtja nekem a napellenzőt, mert látja, hogy az arcomba süt a fény.

Száguldunk tovább, át a városon, Bence csacsog, kiszállunk, pakol, rohan, elalszik, siet, agyagért megyünk Budatéténybe, mert valamit formázni akar. Hetekre össze vagyunk nőve, ő a sofőröm, a forgatáson pedig a mindenes. A Tékasztorik 1-ben még egy jelenetet is bevállalt, és spontán volt, hiteles, meg zseniális. Vége a nyárnak, szétszéled a brigád, elkészült a film" - írta.

"Nem tudok többet Bencéről, most csak Juhász Gyula jut eszembe, hogy 'benne élsz te minden félrecsúszott nyakkendőmben', hát valahogy így vagyok a napellenzővel, hogy nekem te benne élsz, a mozdulatod, a nevetésed és a jó szíved, örökre. Azt mondják, mikor egy gyermeknek meghalnak a szülei, akkor árva lesz.

Erre sincs. Remélem, hogy jó helyen vagy te csoda-ember, mi biztos sokáig fogunk emlékezni Rád! Jó utat neked, Csuja Bence! Felfoghatatlan ez az egész." - áll a szövegben.