Szánthó Miklós: A bevándorlás kérdése egy kulturális-civilizációs háború

Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Vágólapra másolva!
Az Alapjogokért Központ igazgatója a Magyar Nemzetnek nyilatkozott, miután Orbán Viktor bejelentette hétpontos programját a bevándorlás megállításáért. Szánthó Miklós azt mondta: a miniszterelnök a lényeget felfedve világított rá, hogy bár a bevándorlás kérdését Brüsszel igyekszik egy jogi-technikai ügynek beállítani, az sokkal többről szól: egy kulturális-civilizációs háborúról.
Vágólapra másolva!

Ebben az egyik oldalon együtt áll a bevándorláspárti, keresztényellenes liberális európai elit, valamint a többségében iszlámhitű bevándorlótömeg, a másik oldalon pedig a nemzeti identitást, szuverenitást és keresztény hagyományt védeni igyekvők

– mondta Szánthó Miklós.

Szánthó Miklós Forrás: --

A harc megvívásához és megnyeréséhez ugyanakkor az is szükséges, hogy utóbbi tábor ne csak védekezzen, hanem támadásba menjen át, és minden politikai, jogi eszközzel lerántsa a leplet a politikai korrektség és az emberi jogi fundamentalizmus kiterjedt ármánykodásáról. A nyílt társadalom hívei ugyanis a bevándorlás ügyét „szakmai” megközelítéssel keretezik, és azt mondják, hogy elegendő, ha jogi eszközökkel az illegálisból legális migrációt faragunk.

Hiszen akkor szót kellene ejteni arról is, hogy éppen az elmúlt évtizedek érzékenyítő emberjogi kulturkampfja az abortusz kapcsán, a család relativizálása, a homoszexuális-propaganda vagy a genderideológia vezetett ahhoz a meghasonláshoz és identitászavarhoz Európában, melynek komoly szerepe van a csökkenő gyermekszületési folyamatokban

– zárta gondolatait Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója.

Ez Orbán Viktor hét pontja a bevándorlás megállításáért:

1. A migráció kezelését el kell venni a brüsszeli bürokratáktól, és vissza kell adni a nemzeti kormányoknak!

2. Egyetlen ország se legyen kötelezhető migránsok befogadására akarata ellenére!

3. Senkit ne engedjenek be Európába érvényes igazolvány, dokumentumok nélkül!

4. Szüntessék meg a migránskártyákat és a migránsvízumot!

5. Brüsszel ne adjon több pénzt Soros György bevándorlást segítő szervezeteinek, ehelyett térítsék meg a határvédelem költségeit!

6. Európában senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés azért, mert kereszténynek vallja magát!

7. Bevándorlást ellenző vezetők legyenek az uniós intézmények élén!