15 gyereknek halt meg valamelyik szülője a hétfői M3-ason történt balesetben

Mezőkeresztes, 2019. január 21. Összeroncsolódott személyautó az M3-as autópályán, Mezőkeresztes térségében 2019. január 21-én. Az autópálya Budapest felé vezető oldalán, a geleji pihenő közelében nyolc személygépkocsi rohant egymásba. Az elsődleges információk szerint a balesetben hárman meghaltak, ketten életveszélyesen, négyen könnyebben megsérültek. MTI/Vajda János
Vágólapra másolva!
Az M3-as autópályán haladt egy ötfős társaság, amikor először egy kamionnal ütköztek a sűrű ködben, aztán megpördült az autójuk, és nekicsapódott több autónak, végül az árokba csúsztak. Hárman azonnal, egy negyedik ember a kórházban halt meg, nem sokkal a baleset után. Egy férfi életéért még most is küzdenek. A tragédia után 15 gyerek maradt félárván, köztük egy beteg lány. 
Vágólapra másolva!

A nőnek, aki meghalt a balesetben, három gyereke volt. Élettársát életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, most is az intenzív osztályon van. A férfi apja a Tényeknek elmondta, hogy a koponyáját műtötték meg, de még mindig válságos állapotban van.

Azt is hozzátette, hogy ha fia mégsem élné túl, akkor ők fogják felnevelni a három gyereket.

Forrás: MTI/Vajda János

Az autóban utazók mindegyike azért akart Budapestre menni, hogy ott munkát keressen.

Kisnaményból indultak. A faluban sokan akarnak segíteni a családoknak, a félárván maradt gyerekeknek. A temetésben segít az önkormányzat, hiszen a családok nem tudnának most ekkora költségeket kifizetni.


– mondta a polgármester, Bihariné Kékesi Ibolya Zsuzsanna a Szon.hu- nak, aki hozzátette, hogy már a gyámhivatallal is felvették a kapcsolatot.

De az intenzíven ápolt férfi családjával korábban is kapcsolatban állt az önkormányzat.


Az autóban volt még egy 44 éves férfi és a 27 éves fia, mindketten meghaltak.

Abban a családban hét gyerek marad félárván, apa nélkül.

Egy másik, 38 éves férfi életéért 7 órán át küzdöttek a kórházban, de végül hétfő délután belehalt a sérüléseibe. Neki öt gyereke van, a legidősebb egy 18 éves beteg lány, a legkisebb pedig még alig egyéves.