Új információk a szolnoki balesetben megsérült mentősökről

Szolnok, 2018. június 27. Ütközésben összetört mentőautó Szolnokon a Debreceni úton 2018. június 27-én. A balesetben a mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött. A mentőautó vezetője és a szállított beteg életét vesztette, az esetkocsiban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült. A buszon huszan szenvedtek - az első vizsgálat szerint - könnyű sérülést. MTI Fotó: Mészáros János
Vágólapra másolva!
Június 27-én este, Szolnokon karambolozott egy mentőautó és egy busz. A balesetben ketten meghaltak, a mentő sofőrje és a beteg, akit a mentővel szállítottak. A két másik mentőst életveszélyes állapotban vitték kórházba. A busz utasai közül is többen megsérültek, két gyerek is. Most a két mentősről közölt új információkat az Országos Mentőszolgálat.
Vágólapra másolva!

Az Országos Mentőszolgálat egy Facebook-bejegyzésben számolt be a két mentős állapotáról. Mint írták,

az életveszélyesen megsérült mentőápoló túl van a tervezett műtéteken.

Az állapota stabil, neurológiai státusza ezután lesz megítélhető, kezeléséhez a Honvéd kórházban minden szükséges eszköz és feltétel adott, transzfúzióra nem szorul, így irányított véradásra nincs szükség.

Ütközésben összetört mentőautó Szolnokon a Debreceni úton 2018. június 27-én Forrás: MTI/Mészáros János

Az Országos Baleseti Intézetben kezelt mentőtiszt állapota is tovább javul. A történtekre ugyan csak részben emlékszik, de jól kommunikál, láztalan.

A baleset június 27-én történt, amikor a mentő megkülönböztető jelzéssel haladt Szolnok felé múlt hét szerdán.

Ekkor ütközött össze a vele szembe haladó busszal.

A mentősök egy fuldokló nőt vittek volna kórházba.