Szolnoki mentőbaleset: fuldokló beteg halt meg a rohamkocsiban

Szolnok, 2018. június 27. Ütközésben összetört mentőautó Szolnokon a Debreceni úton 2018. június 27-én. A balesetben a mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött. A mentőautó vezetője és a szállított beteg életét vesztette, az esetkocsiban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült. A buszon huszan szenvedtek - az első vizsgálat szerint - könnyű sérülést. MTI Fotó: Mészáros János
Vágólapra másolva!
Súlyos, allergiás reakciója volt Magdolnának, amikor megérkezett hozzá G. László mentősofőr, F. Attila mentőtiszt és B. János ápoló. Ellátták az asszonyt, majd a mentőautóba tették, és útnak indultak. Ezután történt a tragédia.
Vágólapra másolva!

Egy busszal ütközött a Magdolnát szállító mentőautó Szolnokon, a Debreceni út és az Árnyas utca kereszteződésénél két napja. A mentő megkülönböztető jelzéssel haladt Szolnok felé, amikor karambolozott a vele szemben haladó busszal. Egyelőre még vizsgálják a baleset körülményeit, de az tény, hogy

a Debreceni útnál vizes és csúszós volt az aszfalt,

a mentőautó pedig a busznak csapódott.

Forrás: MTI/Mészáros János

Esélyük sem volt

- tudta meg a Blikk.

A beteg asszony, aki állítólag fuldoklott a mentőautóban és a mentősofőr nem élte túl a balesetet. A két másik mentőst életveszélyes állapotban vitték kórházba. Eközben Magdolna gyermekei már aggódtak, nem értették, hol lehet az édesanyjuk, és miért nem tudják őt elérni.

- mondta az újságnak István, az áldozat fia.

A családnak a rendőrök mondták el, mi történt Magdolnával.

Azt mondták, nem szenvedett, szörnyethalt.

Forrás: MTI/Mészáros János

Életveszélyes sérülésekkel kerültek kórházba

A mentőorvos, akit a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézetbe vittek tegnapelőtt, tegnapra túl lett az életveszélyen, már stabil az állapota.

- írta csütörtöki közleményében Flóris István, az intézmény főigazgató-helyettese, majd hozzátette, hogy a mentőst továbbra is az intenzív osztályon kezelik, teljes felépülése pedig várhatóan eltart még egy ideig.

Kollégája, a Honvédkórház intenzív osztályán fekvő mentőápoló is életveszélyesen megsérült,

több helyen is betört a koponyája, és bordatöréssel is ápolják.

Ő továbbra is életveszélyes állapotban van. Az Origo információi szerint

csütörtökön szinte egész nap a műtőben feküdt a mentőápoló,

több orvoscsoport próbálta megmenteni az életét.

A buszban is többen, 20-an megsérültek. Ketten súlyosan, őket töréssel látták el. Két gyerek is volt a sérültek között. Az ő állapotuk már szerda este stabil volt.