Hónapokig zsarolt, most elfogták

a lefoglalt pisztoly
A zsarolónál tartott házkutatás alkalmával előkerült egy illegálisan tartott lőfegyver, és nagy mennyiségű kábítószer is.
Vágólapra másolva!
Zsarolás miatt őrizetbe vettek a rendőrök egy 34 éves nagykátai férfit. A bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.
Vágólapra másolva!

A Nagykátai Rendőrkapitányság eljárást indított a nagykátai férfi ellen az élet, vagy a testi épség elleni, illetve más hasonlóan súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint a 34 éves gyanúsított 2018 áprilisában került kapcsolatba a sértettel, egy nagykátai férfival, akitől egy kerti kisgép javítását kérte.

A később megzsarolt férfi a vállalt munkát elvégezte, majd ezt követően a férfi azzal kereste fel ismét, hogy a gép nem működik és további javításának, illetve pótlásának költségeit meg kell fizetnie.

Fenyegetőzött is, ezért a férfi kifizette a kért összeget. Ezt követően hónapokon át különböző összegeket követelt még tőle, egy alkalommal meg is verte.

A zsarolónál tartott házkutatás alkalmával előkerült egy illegálisan tartott lőfegyver és nagy mennyiségű kábítószer is. Forrás: police.hu

A férfi a bántalmazás és a fenyegetések hatására 2018 májusa és szeptembere között több százezer forintot fizetett ki a zsarolónak.

A nagykátai rendőrök most azonosították a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét, akit elfogását követően gyanúsítottként hallgattak ki, majd őrizetbe vették 2018. szeptember 26-án.

A házkutatás alkalmával megtalált kábítószer egy része. Forrás: police.hu

A férfi lakhelyén tartott házkutatáskor a rendőrök egy fegyvert és különféle kábítószergyanús anyagokat találtak és foglaltak le.