Bakondi György meglátta Bulgáriában Magyarországot

Kovács Zoltán; Bakondi György
Röszke, 2015. szeptember 14. Kovács Zoltán kormányszóvivő (b) és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója sajtótájékoztatót tart a régi Horgos-Röszke határátkelőhelyen, a magyar-szerb határnál 2015. szeptember 14-én, éjfél előtt. Szeptember 15-én hatályba lépnek a migrációs helyzet miatti új szabályozások. MTI Fotó: Mohai Balázs
Vágólapra másolva!
Bulgária határőrizeti rendszere és az ottani politikai irány a migrációval kapcsolatban hasonló állásponton van, mint Magyarország: meg kell állítani a tömeges, illegális migrációt - mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az állami tévének.
Vágólapra másolva!

Abban is egyetért a két ország, hogy mielőtt esetleg kontrollált beléptetések következhetnének, azelőtt a már bentlévőkkel kapcsolatos biztonsági kérdéseket kell rendezni - tette hozzá.

Bakondi György - utalva arra, hogy egyre több európai ország vissza akarja küldeni a bevándorlókat - azt mondta, ennél "humánusabb megoldást" is lehetett volna találni még azelőtt, hogy végiggyalogoltatták volna velük Európát, a balkáni útvonalat.

Kovács Zoltán kormányszóvivő és Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a magyar-szerb határnál tavaly szeptember 14-én Forrás: MTI/Mohai Balázs