Lázár trianonozott menekültügyben

A 33. Kormányinfót Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő tartja.
A 33. Kormányinfót Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő tartja.
Vágólapra másolva!
Lázár János szerint a bevándorlás és az uniós menekültkvóta nemzetstratégiai ügyek, hiszen volt már példa a történelemben arra, hogy Magyarországon a magyarok kisebbségben voltak, az Trianonhoz vezetett.
Vágólapra másolva!

A bevándorlók miatt Európa és Magyarország fordulóponthoz ért, olyan döntéshez, amely meghatározza a kontinens jövőjét – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn a Rádió 7 műsorában. A térség fideszes országgyűlési képviselője a hódmezővásárhelyi központú rádiónak kifejtette:

nekünk azonban az a meggyőződésünk, hogy ez rossz irány.”

Saját hagyományok

Magyarországnak az adhat esélyt, ha megőrzi integritását, magyar marad, ha elkerüli a társadalom értékrendjének megváltozását – mondta a politikus. Úgy fogalmazott: „Számunkra az jelent lehetőséget, ha az értékek és a nemzetek keveredő, feloldódó tengerében megőrizzük saját hagyományainkat, kultúránkat.” Hozzátette: „Eljöhet az a pillanat, amikor Európában a kereszténység kisebbségben marad, ez azonban már nem az az Európa lesz, amelyet megismertünk.”

Új Trianont lát

A miniszter kiemelte, a történelem folyamán már volt példa arra, hogy a magyarok kisebbségben voltak a saját országukban, ez Trianonhoz vezetett.

– tette föl a kérdést a politikus. „A bevándorlás vagy a kötelező betelepítési kvóta ezért a nemzet hosszú távú stratégiája szempontjából is jelentős” – mondta a képviselő.