A Király utcai lövöldöző rohant egy villanyoszlopnak hajnalban

Budapest, 2015. június 8.
Összetört személyautó a fővárosi Bem József téren 2015. június 8-án. A  Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei hajnalban megkülönböztető hang- és fényjelzés használatával próbáltak intézkedni a II. kerületi Árpád fejedelem útján
Budapest, 2015. június 8. Összetört személyautó a fővárosi Bem József téren 2015. június 8-án. A Budapesti Rendőr-főkapitányság járőrei hajnalban megkülönböztető hang- és fényjelzés használatával próbáltak intézkedni a II. kerületi Árpád fejedelem útján közlekedő kocsi vezetőjével szemben. A sofőr a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, menekülni kezdett, a rendőrök pedig követték. Az autó a Bem József téren egy villanyoszlopnak ütközött, a benne ülő két ember elfutott a helyszínről. Három órával később a helyszín közelében elfogták az egyébként körözés alatt álló autó vezetőjét. Az autóban közbiztonságra veszélyes eszközöket, valamint három gáz-riasztó és egy gumilövedékes fegyvert találtak lőszerekkel. MTI Fotó: Mihádák Zoltán
Vágólapra másolva!
Elfogták a Király utcai lövöldözés egyik gyanúsítottját Budapesten; ő vezette azt a fegyverekkel teli autót, amely hétfő hajnalban oszlopnak ütközött a fővárosi Bem József téren.
Vágólapra másolva!

A budapesti Király utcában április 15-én, hajnalban volt lövöldözés. A jelenleg is körözött Száva János Róbert és három társa többször rálőtt egy társaság tagjaira, majd autóval elmenekültek a helyszínről. A megtámadott társaság két tagja könnyebben megsérült.

Id. Száva János Róbert 49 éves Forrás: police.hu

A rendőrök másnap két lövöldözőt elfogtak, harmadik társuk hétfőn hajnalban lett meg. Mindhármuk, illetve a szökésben lévő Száva János Róbert ellen is csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság gyanúja miatt folytat eljárást a rendőrség – közölte Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ezzel az autóval menekültek hajnalban Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A rendőrség reggel közölte, hogy fegyvereket találtak egy autóban hétfőn, kora hajnalban a fővárosban. Igazoltatni akarták a sofőrt, de nem állt meg. Menekülés közben végül egy villanyoszlopnak csapódott, a baleset után nagyjából három órával kapták el.