Kockák és keresztapák - pörög a tablóverseny

tablóverseny
Vágólapra másolva!
Keresztapás, magazinos és persze az elmaradhatatlan elektrokocka stílus: idén is népszerű az iskolák facebookos tablóversenye, ahol a befutó osztály bankettjét szponzorok állják. Összegyűjtöttünk néhányat az új képek közül.
Vágólapra másolva!

Évek óta tart, de továbbra is nagy divat a végzős osztályok tablóversenye: a Facebookon indított, Dobd be magad nevű alkalmazást több mint 200 ezren követik figyelemmel, több tízezren szoktak szavazni a feltöltött fotókra.

Fut a bankettre is

Sokan már csak ezért feltöltik az ötletesnek gondolt tablóképeket. Ráadásul a szervezők díjazzák is a legsikeresebb munkákat,

a győztes osztály 200 ezer forintot kap,

a heti legsikeresebb befutók pedig 15 ezer forintot nyernek el.

"Ennyiből már össze lehet hozni a bankettet, de legalább egy kisebb osztálybulit" - mondta az Origónak Öhlmüller Eszter, a kampányt szervező Markcon munkatársa.

Máig menő a Keresztapa beállítás Forrás: Facebook

Négy éve tart

A Dobd be magad! 2011 márciusában indult, és

két hét alatt 80 ezer követője lett

a közösségi oldalon. A versenyben főként végzős középiskolások és ismerőseik, családtagjaik vesznek részt, akik lelkesen kattintanak az osztály tablójára.

Tablók a topon

Jelenleg több száz iskola osztályképe vesz részt a megmérettetésen, top 10-es lista is mutatja, melyik szavazatszámlálója pörög éppen a legjobban.

Van, aki a Grand Theft Auto világában érzi jól magát Forrás: Facebook

Most az ócsai Bolyai János Gimnázium áll az élen - szomorú aktualitás, hogy idejárt Patrik is, az a gyáli fiú, akit április 12. óta eltűntként kerestek, egy hónappal később pedig holtan találtak meg.

A Forbes elismerte

A tablók sikere elsősorban a szavazók elszántságán múlik, de egy jó ötlettel is országos ismertségre lehet szert tenni. Ez történt tavaly a legkreatívabb tablónak kikiáltott debreceni osztályképpel: a tervező magazinok címlapjára helyezte társait.

A Forbes is díjazta a kreatív tablót Forrás: Markcon

Például a Forbeséra, ami éves előfizetéssel honorálta az ötletet.

Maffiózók és celebek

A címlapsztori trenddé vált, idén sok osztály próbálkozik vele. Hódít a

Keresztapa és családja beállítás

Persze sokan maradtak klasszikus, ketrecből repülő madaras, lufis kompozícióknál is. A műszaki vagy reáltagozatoknál pedig elmaradhatatlan védjegy a háttérben izzó áramkör, esetleg a Mátrix-zöld bináris számsor.

Az enyingi gimi végzősei utolsó vacsorájukon Forrás: Facebook

Még lehet szavazni

Az osztályok és tablók versenyére június 25-ig lehet szavazni – egy ember naponta csak egy osztályképre adhatja le voksát.

A műszakisok sem tagadták meg magukat Forrás: Facebook

A cím megmarad

Érdemes észben tartanunk, hogy a Facebook-alkalmazás lehetővé teszi, hogy megadott

adatainkat a szervező lássa,

és ha csatlakozunk, használhatja is azokat.