Önállóan indul az MSZP Debrecenben

Vágólapra másolva!
Nem vezettek eredményre a baloldali egyeztetések, ezért önállóan indul az MSZP Debrecenben és a többi hajdú-bihari településen az októberi önkormányzati választáson - jelentette be Huszka Imre, a párt megyei elnöke.
Vágólapra másolva!

Huszka Imre megyei elnök szerint Kósa Lajos távozása után az összefogás jelentett volna komoly esélyt a baloldalnak Debrecenben. Korábban a baloldal közös jelöltként, az Együtt politikusát, Szegedi István gyermekgyógyász egyetemi docenst indította volna. Szegedi István azonban "egzisztenciális fenyegetés miatt", családi okokra hivatkozva vissza lépett a jelöléstől.

A szocialisták új jelöltje Madarasi István 54 éves vállalkozó, jelenlegi önkormányzati képviselő - közölte Rónai György városi pártelnök. Madarasi István 1998 óta vesz részt a helyhatóság munkájában képviselőként, illetve külső szakértőként, és több mint 15 éves önkormányzati tapasztalata van. A polgármesterjelölt, szavai szerint, "elszántan, markáns baloldali programmal" vág neki a választásoknak. Véleménye szerint Debrecenben többségben vannak azok, akik komoly politikai fordulatban bíznak.

Rónai György elmondta: Debrecen mind a 24 egyéni önkormányzati képviselői körzetében lesz szocialista jelölt.

A szocialisták Balmazújvárosban a helyi civil szervezet kérését elfogadva a civilek jelöltjét, míg Hajdúszoboszlón a jelenlegi polgármester, az Összefogás Hajdúszoboszlóért és a Jövőért Egyesület színeiben induló Sóvágó Lászlót támogatják. Polgáron Tóth József jelenlegi polgármester, a Demokratikus Koalíció jelöltje mögé állnak, Nyírmártonfalván viszont a mostani szocialista polgármesternek DK-s kihívója is lesz – mondta Huszka Imre.