Kitiltanak Ukrajnából 500 orosz művészt

Vágólapra másolva!
A ukrán belügy szerint túlságosan pozitívak a szakadárokkal.
Vágólapra másolva!

Az ukrán belügyminisztérium megtiltja a beutazást 500 orosz művésznek, akik támogatták a Krím bekebelezését és pozitívan viszonyulnak a kelet-ukrajnai szakadárokhoz – írta közösségi oldalán Anton Herascsenko, a belügyminiszter tanácsadója.

"Most készítjük a listát, amelyen mintegy 500 olyan orosz művész szerepel, aki támogatta a Krím annektálását és Ukrajna felosztását, és akinek tilos lesz beutaznia Ukrajnába" – közölte a tanácsadó, kommentálva az odesszai Ibiza éjszakai mulatónál történteket. Vasárnap este a dél-ukrajnai városban a nacionalista Szvoboda (Szabadság) párt és a radikális Jobboldali Szektor képviselői megpróbálták megzavarni Ani Lorak koncertjét, mert az ukrán popénekesnő továbbra is fellép Oroszországban

"Nem támogatom Ani Lorak és a könnyűzene, a kultúra és a művészet más szereplőinek Oroszországgal kapcsolatos cselekedeteit. Szerintem úgy igazságos, hogy ne keressenek pénzt ukrajnai fellépéssel, lépjenek fel a Krímben" – írta Anton Herascsenko. Korábban a lett külügyminisztérium vett fel néhány orosz állampolgárt – közöttük Joszif Kobzon, Valerija és Oleg Gazmanov énekeseket - a Lettországból kitiltott külföldiek listájára.

A Dnyipropetrovszk megyei állami közigazgatási hivatal azt követelte a megyeszékhely vezetésétől, hogy Joszif Kobzont fosszák meg Dnyipropetrovszk díszpolgára címétől.