Megvan Botka László fideszes kihívója

Vágólapra másolva!
Kothencz János lesz a polgármesterjelöltjük Szegeden. A Lakótelepi Emberek Egyesülete is támogatja.
Vágólapra másolva!

Kothencz János indul a Fidesz és a KDNP jelöltjeként a szegedi polgármesteri posztért az őszi önkormányzati választásokon – közölte Kalmár Ferenc, a KDNP országos alelnöke csütörtökön. A Fidesz országos választmánya az elnökség javaslatára döntött csütörtökön Kothencz indulásáról. Jelöltségét a Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása Egyesület és Önkéntes Mozgalom is támogatja.

Kothencz János a szeged–csanádi egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatójának főigazgatója. Az elnökség előtt arról beszélt, hogy nem tartja magát politikusnak, nem volt, és nem is lesz tagja semmilyen politikai pártnak, civilként vállalta el a felkérést. Hivatását sem akarja elhagyni, továbbra is a családból kiemeltek szolgálatának szeretné szentelni életét, emellett a szegedi emberek képviseletét „jó szívvel és tisztességgel igyekszik ellátni”.

A Fidesz helyi szervezete június elején a párt városi elnökét, Gyimesi Lászlót javasolta polgármesterjelöltnek.

Botka László, aki 2002 óta irányítja a csongrádi megyeszékhelyet, az MSZP, az Együtt és a DK közös jelöltjeként indul újra a szegedi polgármesteri posztért.