Titokban születésnapozott a Fidesz

Vágólapra másolva!
A párt 25 évvel ezelőtti megalakulását kivételesen nem a Bibó István Szakkollégiumban, hanem a Lendvay utcai székházban ünnepelték. Az alapítók a találkozón megerősítették, hogy továbbra is hisznek az összefogás és a szeretet erejében.
Vágólapra másolva!

A Fidesz 25 évvel ezelőtti megalakulására emlékeztek pénteken a párt budapesti, Lendvay utcai székházában az alapítók. Az ünnepségről közleményben számolt be a Fidesz. Ebből kiderült, hogy felelevenítették a mozgalom alapításkori céljait, "amelyek mindvégig meghatározták, és ma is meghatározzák a Fidesz politikáját".

A pénteki találkozón megerősítették, hogy a szövetség legfőbb céljai, alapértékei nem változtak: ma is a munka, a család, az otthon és a nemzet áll a Fidesz értékrendjének középpontjában, az alapítók pedig továbbra is hisznek az összefogás és a szeretet erejében.

Forrás: Facebook/Orbán Viktor
Az alapítók Bambival ünnepeltek

A Fiatal Demokraták Szövetségét 25 évvel ezelőtt, 1988. március 30-án alapította meg 37 egyetemi és főiskolai hallgató, fiatal értelmiségi a fővárosban, a Bibó István Szakkollégiumban. A szervezet még az alapítás évében, 1988 novemberében megtartotta első kongresszusát, amelyen a Fidesz-tagok felső korhatárát 35 évben határozták meg. Ezt a korhatárt 1993-ban, a párt debreceni kongresszusán eltörölték. A párt neve 1995-ben Fidesz - Magyar Polgári Pártra változott, majd 2003-ban Fidesz - Magyar Polgári Szövetség lett a hivatalos név. A Fidesz 1998 és 2002 között volt kormányon koalícióban a Független Kisgazdapárttal és a Magyar Demokrata Fórummal.

A Fidesz alapítói eddig a Bibó István Szakkollégiumban ünnepelték meg a párt megalapítását. Tavaly, a Fidesz 24. születésnapján Kósa Lajos, a párt ügyvezető alelnöke arról beszélt, hogy a Fidesz legalapvetőbb értékei semmit sem változtak az eltelt 24 évben, hiszen az alapító tagok 1988-ban is szabadságban, demokráciában szerettek volna élni.