Tizenegy évet kaptak a veszprémi lövöldözők

Vágólapra másolva!
Egy vállalkozót akartak megölni negyvenmillió forintért, egyikük ötször is rálőtt közvetlen közelről, de a férfi életben maradt. A két vádlott nem jogerősen 11 év fegyházbüntetést kapott.
Vágólapra másolva!

Előre kitervelten, nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete miatt elsőfokon 11 év fegyházzal és 10 év közügyektől való eltiltással sújtotta a bíróság azt a két férfit, akik tavaly tervelték ki, illetve próbáltak megölni egy veszprémi férfit - tájékoztatta a Veszprémi Törvényszék szóvivője kedden az MTI-t.

2011 július 9-én az elsőrendű vádlott, M. Sándor rábírta a másodrendű S. Tamás vádlottat, hogy öljön meg egy vállalkozót, "mert félt tőle és mert meg akarta szerezni negyvenmillió forintját". S. Tamás július 11-én a Veszprém melletti Csatár-hegyen figyelte meg a vállalkozó mozgását, majd másnap felkereste veszprémi, dózsavárosi lakásán és 2-3 méterről, 4-5 lövést adott le a sértett felsőtestére. A meglőtt férfi kórházba került, életmentő műtétet hajtottak végre rajta - ismertette a szóvivő.

A harmadrendű vádlott, Sz. János, aki a fegyverbe a lőszereket szerezte, lőszerrel való visszaélés miatt nyolc hónap börtönt kapott - tájékozatott a szóvivő. Az ügyész az első-, és másodrendű vádlott esetében súlyosbításért, védőik enyhítésért fellebbeztek; a harmadrendű vádlott ítélete jogerős.