Csak a kenyereskocsi jutott be az elzárt Girincsre

tél, havazás borsodban, a hófúvásban elakadt autóbusz a a Borsod-Abaúj Zemplén megyei Köröm és Girincs közötti úton
Vágólapra másolva!
Az éjjel kiszabadították a hó fogságából Girincset, de vasárnap délelőtt újra torlaszokat épített a szél. Két út járhatatlan, a buszok sem tudnak bemenni a faluba, de reggel még eljutott a kenyér, és sürgősen szállítandó betegük sincs.
Vágólapra másolva!

"Lehet azért járni, mi is bejöttünk reggel Bőcs felől, igaz, hogy terepjáróval" - mondta az [origo]-nak a Borsod megyei kistelepülés, Girincs egyik boltjának dolgozója telefonon. A nő szerint hófal volt az út mellett, és csak egy sávon, de járható volt az út vasárnap reggel. Hogy kora délelőtt mi volt a helyzet a településen, azt nem tudta megmondani. "Be van rakva az ablak, nem látunk ki" - magyarázta.

Forrás: MTI/Vajda János
A hófúvásban elakadt busz szombaton éjszaka Girincs és Köröm között

A települést még szombaton zárta el a hó külvilágtól, az éjjel Girincs és Köröm között az úton több autó és egy busz is elakadt. A járműveket még az éjjel kiszabadították, és az utat is megtiszították - mondta a polgármester, Baráth László varánap tíz óra tájban az [origo]-nak. Reggel volt forgalom az utakon, a kenyereskocsi is bejutott a településre, de később megint behordta a szél hóval az utakat - mondta a polgármester.

Vasárnap délelőtt a településre vezető négy útból kettő járhatatlan volt, és a buszok sem tudtak közlekedni. "Semmilyen fennakadás nincs, a belső utakat a helyiek segítségével, tolólapos traktorokkal letakarítottuk" -mondta a polgármester. A településre vezető utakat pedig hókotrókkal próbálja megtiszítani a közútkezelő.

Forrás: MTI/Vajda János

Vasárnap reggel még szálingózott a hó, de délelőtt már nem esett, és a polgármester szerint a szél is enyhült. "Nagyon hófúvásos területen vagyunk, gyakran megesik ez telente. Nem mondom, hogy hozzá lehet szokni, de tudjuk kezelni a helyzetet" - mondta Baráth. A polgármester abban bízik, hogy hamarosan újra felszabadulnak az utak. "Egy dialízises betegünk van, akinek kedden kell eljutnia a kórházba, addigra biztosan járható lesz az út" - mondta.