Vádemelési javaslattal került az ügyészségre a skorpiókat tartó férfi ügye

Vágólapra másolva!
Vádemelést javasol a Nemzeti Nyomozó Iroda annak a férfinak az ügyében, akinek kispesti lakásában több tucat viperát és skorpiót találtak. A férfinak egyáltalán nem volt engedélye a veszélyes állatok tartására.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) természetkárosítás bűntettének gyanúja miatt vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségre annak a férfinak az ügyét, akinek kispesti lakásában korábban több tucat viperát és skorpiót találtak.

P. László budapesti lakos ellen állampolgári bejelentés után indítottak nyomozást természetkárosítás megalapozott gyanúja miatt. A férfi Budapesten, a XIX. kerületben, egy kölcsönkapott tárolóhelyiségben több skorpiót és madárpókot tartott. A nyomozók ezek mellett még két homoki viperát is találtak, amelyeket külföldről hozott magával.

A tulajdonos nem tudott bemutatni a hat császárskorpió jogszerű megszerzését igazoló dokumentumot, a két homoki viperára nem volt behozatali és tartási engedélye, és egyáltalán nem volt engedélye a veszélyes állatok tartására. Később a kispesti önkormányzat munkatársai is többtucatnyi skorpiót foglaltak le P. Lászlótól.