Őrizetbe vették Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal volt vezetőjét

Vágólapra másolva!
Galambos Lajos, a Nemzetbiztonsági Hivatal korábbi főigazgatója és a hivatalt felügyelő egykori titokminiszter, Szilvásy György után a Hír Tv szerint Laborc Sándort, a hivatal 2007-2009 közti vezetőjét is őrizetbe vette a rendőrség.
Vágólapra másolva!

Őrizetbe vették Laborc Sándort, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) korábbi vezetőjét a Hír Tv információja szerint. Laborc Sándor akkor volt a hivatal vezetője, amikor a szintén szombaton őrizetbe vett Szilvásy György volt a titokminiszter. Laborc Sándort Szilvásy előterjesztésére 2007 decemberében nevezték ki az NBH élére.

Úgy tudni: a volt NBH-főigazgató, Galambos Lajos tett vallomást a katonai ügyészségen, és ezzel összefüggésben indult eljárás Szilvásy György ellen - írta a Hír Tv internetes oldalán. A katonai ügyészség szóvivője sem az eljárást, sem az őrizetbe vételt nem kommentálta.

Szilvásy György korábbi titkosszolgálatokat felügyelő miniszternél pénteken tartottak házkutatást, majd bevitték kihallgatásra, és őrizetbe vették. Az információt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök a Facebook-oldalán megerősítette. "Annyi világos, hogy Gyurit hajnalban őrizetbe vették, és államellenes bűncselekménnyel gyanúsítják. Gondolom kémkedéssel, mint korábbi beosztottját, Galambos Lajost" - írta.

Pénteken a bíróság házi őrizetbe helyezte Galambos Lajost, akit kedden vettek őrizetbe. A Szilvásy által felügyelt NBH főigazgatóját először vesztegetéssel, majd kémkedéssel gyanúsították meg.