Felfüggesztett börtönt kapott az MTV-ostrom több résztvevője

Vágólapra másolva!
Hét férfiról mondta ki jogerősen a Fővárosi Bíróság pénteken, hogy bűnös a Magyar Televízió székházának 2006-os ostromában. Egy visszaeső férfi kivételével mindannyiukat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Bíróság pénteken hét férfiról mondta ki jogerősen, hogy bűnös a Magyar Televízió székházának 2006. szeptember 18-áról 19-re virradó ostromában közérdekű üzem megzavarása miatt. Egy visszaeső férfi kivételével mindnyájan felfüggesztett börtönbüntetést kaptak.

A perben korábban 40 vádlott volt, másodfokra 21 vádlott ügye került. Ezeket külön tárgyalja a bíróság, ugyanis nem látták biztosítottnak, hogy valamennyi vádlott ügyvédje egyszerre legyen jelen a tárgyalásokon.

A pénteki napon az első esetben az egyik férfit azért ítélték el, mert azon az éjszakán tenyérnyi nagyságú kövekkel dobálta meg a televízió székházának bejáratát védő rendőröket. T. Áront a bíróság 2 év börtönbüntetésre ítélte, amelyet 4 év próbaidőre függesztett fel.

A második eljárásban K. Jánost mondta ki bűnösnek a bíróság közérdekű üzem megzavarása miatt és 1 év, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetést szabott ki rá.

A harmadik eljárásban öt vádlott ügyében hozott jogerős döntést a Fővárosi Bíróság. Az öt férfi közül az egyiket azért ítélték el, mert az MTV székházának ostromakor egy "közterületi vasszerkezetes" paddal rontott az épület ajtajának. G. Gergelyre ezért 1 év, 3 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztést szabtak ki. Egy másik férfit, B.-F. Richárdot azért vonták eljárás alá, mert a székház bejáratát védő rendőrökre támadt egy teleszkópos bottal. Őt 1 év 8 hónap, 3 évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték. J. Ádámot jogerősen 2 év, 4 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték, amiért a székház ostromakor égő autókba dobált az égést elősegítendő papírlapokat. Sz. Gábort pedig azért ítélték 1 év 8 hónap, 3 évre felfüggesztett börtönbüntetésre, mert egy betonkockában végződő fémrúddal többször ráütött a székház bejárata melletti ablak fémrácsára. Az ötödik vádlott többszörös visszaesőként egyedüliként kapott letöltendő börtönbüntetést. K. Zoltánt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélték, mert ismeretlen társaival egy rácsos fémajtót dobott a székház előtt lévő szétvert, lángoló autóra.