Vágólapra másolva!
Valószínűleg a pilóta hibájából zuhant le egy kisrepülő Tököl közelében szerda délután. Egyelőre nem találtak műszaki hibára utaló jelet.
Vágólapra másolva!

A rendőrség elsődleges vizsgálata szerint a pilóta hibázhatott a tököli repülőbalesetnél - mondta Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A lezuhant sportrepülőgép roncsait vizsgáló szakemberek egyelőre nem találtak műszaki hibára utaló jelet. Bajkó Erika, a Közlekedésbiztonsági Szervezet (KBSZ) szóvivője azt mondta, hogy a balesetben meghalt pilóta rendelkezett szakszolgálati engedéllyel, és a kisgép felülvizsgálati bizonyítványa is érvényes volt. A Cessna légcsavarjának sérülései és a helyszínen meghallgatott tanúk elmondása egyaránt azt támasztja alá, hogy a baleset bekövetkeztekor a repülőgép motorja járt.

A kisgép a tököli repülőtérről szállt fel szerda délután a Duna irányába, majd a kifutópálya végétől egy kilométerre a földnek csapódott. A baleset idején nagy volt a köd. A repülőgépet egy 37 éves székesfehérvári férfi vezette, aki a balesetben meghalt.