Vágólapra másolva!
Vasárnap délutánra kiszabadították Polgárdi és Csajág között azt a vonatot, amely még szombat hajnalban akadt el a havazás miatt. A vonat kiszabadításán vasárnap reggel hét óra óta 30 munkás dolgozott.
Vágólapra másolva!

Vasárnap délután fél kettőkör sikerült kiszabadítani a hó fogságából azt a vonatot, amely még szombaton akadt el Polgárdi és Csajág között - olvasható a MÁV közleményében. A vonat kiszabadításán 30 munkás dolgozott.

Ezután egy hóekés mozdony járta végig a vaspályát Balatonakarattya és Polgárdi között. Fél háromkor így megindulhatott a vonatközlekedés Székesfehérvár és Balatonkenese között, ahol szombat óta - méteres hótorlasz és hófúvások miatt - szüneteltetni kellett a járatokat.

Az országban vasárnap délutántól mindenhol menetrendszerűen járnak a vonatok. A Dunántúl déli és nyugati tájain esetenként 5-10 perces késések lehetnek.

A Székesfehérvár-Tapolca vasútvonalon, Polgárdi és Csajág között szombat hajnalban akadt el egy motorvonat. Ezért a Székesfehérvár-Tapolca vonalon, Balatonkenese és Székesfehérvár között még szünetelt a vasúti forgalom. Az érintett szakaszon vonatpótoló autóbuszok jártak.

A vonat 15 utasát még szombat reggel a polgárdi tűzoltó egyesület beszállította a Polgárdi-ipartelep állomásra, ahol ételt és teát kaptak. Később a rendőrség elszállította őket Székesfehérvárra.