Feljelentést tesz ajánlószelvényekkel visszaélés miatt az LMP

Vágólapra másolva!
Több konkrét települést megnevezve feljelentést tesz az LMP ajánlószelvényekkel való visszaélések miatt. A párt szerint törvénysértések sorozatára ad alkalmat a kopogtatócédulák gyűjtése, egyes telelpüléseken megfélemlítik a választókat, másutt a félig kitöltött szelvényeket azonnal elvették.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a Lehet Más a Politika párt (LMP) az ajánlószelvényekkel való visszaélések miatt. A párt szerint több településen köztisztviselők és közalkalmazottak éltek vissza az ajánlószelvényekkel. A feljelentésben nyolc települést neveztek meg, ahol szerintük törvénytelenségek történtek.

Az LMP szerint volt, ahol megfélemlítették a választókat, ha nem annak adnák a kopogtató cédulákat, akiknek ők szeretnék. Másutt az adott település polgármestere és jegyzője járták végig a falut, és azonnal vissza is kérték a félig kitöltött ajánlószelvényt. A jelölt és a jelölő szervezet nevét aztán már ők írták be, ez az LMP szerint hol az MSZP, hol a Fidesz, hol pedig a Jobbik volt.

A párt szerint visszaélések történtek a Tolna megyei Ozorán, Tolnán, Gerjen, Szedresen, Fürgeden, Faddon, a Nógrád megyei Pásztón és a Baranya megyei Vajszlón. Úgy tudják, volt olyan település, ahol a választók a visszaéléseken felháborodva nyilvánosan égették el ajánlószelvényeiket.