Simonyi nem akarja az MDF-SZDSZ-listát vezetni

Vágólapra másolva!
Meglepődve fogadta Simonyi András egykori diplomata, hogy felmerült a neve az MDF és az SZDSZ közös budapesti listájának vezetőjeként. Simonyi közölte, hogy visszautasította az erre vonatkozó megkereséseket. Az egykor rivális MDF-nek és SZDSZ-nek így még keresgélnie kell azt a listavezetőt, aki mindkettőjük számára elfogadható.
Vágólapra másolva!

"Kaptam megkereséseket, és ezekre én nemet mondtam" - nyilatkozta Simonyi András egykori washingtoni nagykövet a Tv2 Tények című hírműsorának azzal kapcsolatban, hogy szerdán felmerült a neve mint az MDF és az SZDSZ közös budapesti választási listájának vezetője. Simonyi közölte, meglepte, hogy Herényi Károly MDF-es politikus bejelentette, őt szánják listavezetőnek.

Az MDF budapesti választmánya szerda este bólintott rá az egykori rivális SZDSZ-szel kötendő választási megállapodásra, amelynek értelmében a főváros egyéni választókerületeinek mintegy felében SZDSZ-esek indulnának a demokrata fórum színeiben. Emellett közös listát is állítanának, ennek élére merült fel Simonyi neve. (Részletekért a formálódó megállapodásról kattintson ide.)

Simonyival szerdán jelent meg egy interjú a Hírszerző nevű internetes újságban, és ott kitérően válaszolt az esetleges politikai szerepvállalásával kapcsolatos kérdésekre. "Nem terveztem, hogy politikai pályára lépek, ugyanakkor figyelem azt, hogy miként alakul a középen álló erők sorsa. Nem mindegy ugyanis, hogy végül kiknek a háttértámogatását szerzik meg és hogy kikből fog állni a lista" - mondta az egykori diplomata.

Az MDF választmánya által elfogadott megállapodást még jóvá kell hagynia az SZDSZ budapesti szervezetének is. A párt országos tanácsának elnöke, Skaliczky Andrea még szerda este azt mondta, hogy a kiszivárgott információk alapján az MDF-es választmány által elfogadott megállapodástervezet közel áll ahhoz, amiről a két párt előzetesen tárgyalt. Skaliczky hozzátette, a listavezető személyéről nem jutottak megegyezésre az előkészületek során.