Csak részben állt helyre a vonatközlekedés

Vágólapra másolva!
Még vannak fennakadások a vonatközlekedésben, főleg az elővárosi járatoknál. A vidéki vonalakon nagyrészt helyreállt a menetrendszerű közlekedés, de van, ahol továbbra is késésre kell számítani.
Vágólapra másolva!

Részben helyreállt a vasúti közlekedés az országban kedden késő délutánra, az elővárosi közlekedésben azonban még vannak fennakadások - közölte a Mávinform hétfő délután. A vidéki vonalakon a legtöbb vonat már késés nélkül közlekedik, csupán azoknál a járatoknál kell arra számítani, amelyek eleve késéssel indultak egy Budapestről - mondta Miklós Éva sajtóügyeletes.

Bár nem a hideg és a hó miatt, de fennakadások vannak bizonyos elővárosi vonalakon: Vác és Vácrátót között vonatpótló autóbuszok viszik az utasokat, mert az egyik mozdony meghibásodott; emiatt 20-30 perces késésekre kell számítani. A Budapest-Hatvan vonalon pedig 10-50 percet késnek a szerelvények, mert korábban eltörött a sín Aszód és Gödöllő között - tette hozzá.

A MÁV közleménye szerint azok az utasok, akik az időjárási körülmények miatt nem utaztak el december 20-án és december 21-én, az előre megváltott menetjegyeik, helyjegyeik, pótjegyeik árát visszakaphatják a pénztárakban december 24-én éjfélig. Kedden egyes vonalakon az InterCity vonatokra csak helyjegyet kell váltani, pótjegyeket nem kell vásárolnia az utazóknak.

Kedden délben a MÁV még arról tájékoztatott, hogy az ország egyes részein késésekkel közlekednek a szerelvények, egyes vonalakon 30-40 perces késéssel is számolni kell. Az elmúlt napokban a lehullott jó, majd a hideg időjárás miatt fennakadások voltak az ország vasúti közlekedésében. Előfordult, hogy a három nagy budapesti pályaudvar közül egyik sem tudott fogadni vagy indítani járatokat, mert a váltóberendezések meghibásodtak és sok volt a síntörés is.