Börtönbe kerülnek a fajtalankodó fiatalok

Vágólapra másolva!
Fiatalkorúak börtönébe kerülnek két, illetve három évre azok a fiatalok, akik tavaly egy Somogy megyei iskolában arra kényszerítettek két kisebb gyereket, hogy orálisan kielégítsék őket. Az elítélt fiatalok az iskola vécéjében fajtalankodtak társaikkal.
Vágólapra másolva!

Többéves börtönbüntetésre ítélte a Pécsi Ítélőtábla azt a három Somogy megyei fiatalt, akik tavaly fajtalankodásra kényszerítették iskolatársaikat Igalon. A büntetést szemérem elleni erőszak miatt szabták ki, és jogerős. A 18 éves vádlott három év, a két 16 éves vádlott pedig két, illetve két és fél évet kapott, mindannyian a fiatalkorúak börtönébe kerülnek. Egy negyedik, 16 éves társukat egy év felfüggesztett börtönre ítélte a bíró jogerősen.

Az igali speciális iskolába járó vádlottak barátok, mindannyian pszichésen terheltek a bíróság szerint. A társaság korábban gyakran zaklatta jóval gyengébb iskolatársait - előfordult például, hogy vizes törülközővel ütötték a 10 és 11 éves gyermekeket, egyiküket számítógépzsinórral fojtogatták.

A csoport 2008 január végén határozta el, hogy két fiúval fajtalankodni fog. Aznap este az iskola mosdójába vitték őket, és fenyegetéssel, veréssel rávették arra, hogy orálisan és kézzel kielégítsék őket. Ezután megfenyegették őket, hogy ha elárulják a történteket, megverik és megölik őket.

Ennek ellenére a sértett gyerekek elmondták a szüleiknek, hogy mi történt, a szülők pedig feljelentést tettek, így indult az eljárás. A vizsgálatba bevont pszichológus szakértő szerint a történtek miatt a gyerekeknél poszttraumás stressz, szorongás és alvászavar lépett fel.