Rendőri vezetők kapnak fegyelmit a Fradi-balhé miatt

Vágólapra másolva!
Két rendőri vezető ellen indult fegyelmi eljárás a múlt szombati Ferencváros-Diósgyőr meccsen történtek miatt. Draskovics Tibor igazságügyi miniszter szerint a rendőrség helyesen járt el, de többet kellett volna tenniük, hogy a helyszínen azonosítsák és előállítsák a rendbontókat.
Vágólapra másolva!

Fegyelmi eljárást indított Budapest rendőrfőkapitánya két rendőri vezető ellen a múlt szombati Ferencváros-Diósgyőr labdarúgó-mérkőzésen történtek miatt - közölte Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.

A miniszter az ügyben elrendelt belső rendőri vizsgálat eredményére hivatkozva azt mondta, hogy a rendőrség megfelelő létszámban biztosította a mérkőzést, az előkészítés során helyesen járt el, jól kezelte a megvadult tömeget, de hiányoztak azok az intézkedések, amelyek a rendzavarásban részt vevők helyszíni felderítéséhez, előállításához kellettek volna.

Draskovics szerint arról nincs szó, hogy azok, akik bűncselekményeket elkövettek, megúszhatnák, mivel a rendelkezésre álló videofelvételek alapján jól látszik, kik gyújtották fel a széksorokat, kik dobáltak dolgokat a pályára és a rendőrökre. A rendőrök a következő "didergős hajnalokon jó néhány lakásajtón fognak bekopogtatni és invitálják meg hosszabb beszélgetésre azokat, akik ott nem bírtak magukkal" - mondta.

A miniszter közölte, a rendőrség szeptember jogszerűen megtilthatja egy futballmérkőzés megtartását, ha ezt szükségesnek tartja. A következő Ferencváros-meccs szerdán lesz, "a rendőrség komolyan mérlegelni fogja, hogy a szombati tapasztalatok alapján megvannak-e a rendezvény megtartásának feltételei" - mondta.