Csak a csókokat ismerte be a gyanúsított bébiszitter

Vágólapra másolva!
A pedofil bűncselekménnyel gyanúsított bébiszitter a nyomozóknak elmondta, hogy szerette csókolgatni a rábízott gyerekeket, de azt tagadja, hogy molesztálta volna őket - közölte egy tévéinterjúban Baranyi József, az ügyben nyomozó rendőrkapitányság vezetője. Eddig körülbelül 40 család jelentkezett a rendőrségen annak gyanújával, hogy a férfi fajtalankodott gyermekükkel. 
Vágólapra másolva!

"A talpuktól a feje búbjáig szerette a gyerekeket csókolgatni" - mondta Baranyi József alezredes, a IV. kerület rendőrkapitánya a Napkelte pénteki műsorában arról a 31 éves férfiról, aki ellen márciusban egy anya tett feljelentést, kétéves gyereke szerint ugyanis a bébiszitter fajtalankodott vele. Baranyi közölte, hogy a gyanúsított K. László tagadja azt, hogy molesztálta volna a gyerekeket, de azt elmondta, hogy szerette csókolgatni őket.

A rendőrkapitány szerint eddig körülbelül negyven család jelentkezett a rendőrségben, de akár több család is érintett lehet az ügyben. Az eddig kivizsgált esetekben még várnak a pszichológus véleményére. Baranyi azt mondta, hogy az elmúlt napokban annyira sok család fordult a rendőrséghez, hogy van, akinek már csak a következő hét utánra tudtak időpontot adni. A gyerekeket minden esetben orvosszakértők vizsgálják meg "nagyon szenzitíven, finom módszerekkel" - mondta a rendőrkapitány.

Fiúk és lányok vegyesen

Baranyi József szerint K. László 6-7 éve vállal gyerekfelügyeletet és gyakorlatilag ezekből a munkákból tartotta fenn magát. Az eltelt időben valószínűleg több ezer gyerekre vigyázott. A sértettek között vegyesen vannak kisfiúk és kislányok, és a családok vagyoni helyzete is eltérő, mivel a férfi kevés pénzért is vállalt gyermekfelügyeletet. A rendőrkapitány szerint a kihallgatás során világossá vát, hogy a férfi valóban szerette a gyerekeket.

K. Lászlónak saját gyerekei is vannak, a rendőrség egyelőre nem vizsgálja, hogy a férfi őket is molesztálta-e - közölte Baranyi.

Az [origo] az esetről írt korábbi cikkéből kiderül, hogy a szülők azután kezdtek gyanakodni, hogy a gyerekeik beszélni kezdtek a nemi szerveikről, illetve megérintették azokat a szülők jelenlétében. A nagyobb gyerekek beszéltek is arról, ami történt velük. (A cikket itt lehet elolvasni.)

A rendőrkapitány az MTV-nek nyilatkozva azt mondta, ő nem hallott még ehhez hasonló esetről, de szerinte "nagyon nagy a látencia" és "valószínűleg több dolog történik, mint amiről tudunk."