Vágólapra másolva!
Leszerelte és kirúgta a Honvédelmi Minisztérium azt a századost, akit őrizetbe vettek, mert a gyanú szerint az MSZP újpesti irodája elé rakott egy csőbombát. A pártiroda elé november elején helyezte valaki a robbanószert, korábban pedig kézigránátot dobtak az udvarára. A gyanúsított tűzszerészként dolgozott, a Népszabadság szerint azt állítja, nem politikai okokból cselekedett.
Vágólapra másolva!

A katonai ügyészség a napokban őrizetbe vett egy honvéd századost, őt gyanúsítják azzal, hogy elkészítette a MSZP újpesti irodája előtt a közelmúltban talált csőbombát - értesült a Népszabadság. A lap úgy tudja, hogy a tűzszerész tiszt több robbantással fenyegetés miatt indult eljárásban lehet érintett.

Még november 6-án találtak csőbombát az MSZP újpesti irodája előtt, a rendőrség robbanószerrel visszaélés miatt kezdett nyomozni, miután a készenléti rendőrség tűzszerészei a helyszínen hatástalanították a szerkezetet. Október 20-án kibiztosított kézigránátot dobtak ugyanennek az MSZP-irodának az udvarába - a gránát nem robbant fel.

A szakértői vizsgálatok alapján a rendőrség arra jutott, hogy a pokolgépet szakember készítette, nem pedig olyan amatőr, aki könyvből vagy az internetről tanult meg bombát készíteni. A nyomozók azt is kiderítették, hogy a bomba készítője hozzáférhetett olyan eszközökhöz és anyagokhoz, amelyeket eredetileg is robbanóanyagok készítésére szántak.

Így sikerült azonosítaniuk egy budapesti katonai bázis tűzszerészét, együttműködve a Katonai Biztonsági Szolgálattal és a Budapesti Katonai Ügyészséggel. Az ügyészség kihallgatta, majd elengedte a férfit, de a napokban újra őrizetbe vették, mert valószínűleg már elég bizonyítékuk van ellene - írja a Népszabadság.

A tűzszerész azzal védekezik, hogy nem politikai okokból cselekedett, csak azt akarta megmutatni, hogy "mekkora kupleráj van az alakulatánál", és hogy "simán ki lehet lopni onnan bármit, még bombakészítéshez való eszközöket is". Az MSZP-irodát azért választotta célpontnak, mert úgy gondolta, így tud a legnagyobb feltűnést kelteni - írja a Népszabadság névtelenséget kérő forrásokra hivatkozva.