Bombariadó miatt kiürítettek két plázát Debrecenben

Vágólapra másolva!
3500 embernek kellett sürgősen elhagynia két debreceni plázát, mert mindkettőben bombariadót jelentettek be. Bombát egyik helyen sem találtak, kedd estére befejeződött az épületek átvizsgálása.
Vágólapra másolva!

Összesen 3500 embernek kellett sürgősen elhagynia két debreceni bevásárlóközpontot a kedd esti órákban bombariadó miatt. Egy ismeretlen telefonáló közölte a tűzoltósággal, hogy bombát helyezett el az épületekben - közölte Juhászné Kiss Katalin, a debreceni rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Előbb a napokban átadott új bevásárlóközpontot érte bombafenyegetés: az ismeretlen közölte, hogy bombát helyezett el az első emeleten, majd letette a kagylót. A bejelentés után a rendőrség a helyszínre érkezett, elkezdte az épület kiürítését és a biztonsági átvizsgálást. Az épületet háromezer vásárlónak kellett elhagynia, a kiürítés egy óráig tartott. A plázát bombakutató járőrök vizsgálták át, de robbanószerkezetet nem találtak - közölte a hivatalvezető.

Időközben azonban újabb bejelentés érkezett egy környékbeli, Csapó utcai nyilvános fülkéből - feltehetően ugyanattól a személytől -, mely szerint "valóban helyezett el bombát, de a helyszín nem a Rákóczi utcai, hanem a Péterfia utcai bevásárlóközpont". A fenyegetés nyomán a Péterfia úti bevásárlóközpontot is ki kellett üríteni, bombát azonban ott sem találtak. Innen 500 embernek kellett távoznia.

A helyszíni munkát este fél kilencre befejezték. A Rákóczi utcai központban az üzletek bezártak, de a Péterfia utcaiba visszamehettek a vásárlók. A debreceni belvárosban civil ruhás nyomozók figyelik a nyilvános fülkéket - közölte Juhászné Kiss Katalin.