Hazaért az Amerikában eltűnt magyar lány

Vágólapra másolva!
Hazaérkezett Magyarországra az az Amerikában tanuló magyar lány, aki mintegy négy hónapja tűnt el. A cserediák-programról hazaküldték volna, de nem érkezett haza, utolsó üzenetében azt írta: rossz társaságba keveredett. A 18 éves lány könyvet ír a vele történtekről.
Vágólapra másolva!

Hétfőn délelőtt hazaérkezett az Egyesült Államokban eltűnt magyar diáklány, akit szülei hetek óta kerestettek egy magánnyomozóval. A lány hazaérkezésének hírét nővére, Tímár Krisztina megerősítette. A diáklányt családja várta Ferihegyen.

A 18 éves diáklány csaknem négy hónapja tűnt el. A Rotary klub csereprogramja révén egy éve tanult az Egyesült Államokban, New York államban. Tímár Natália állítólag drogvétséget követett el, ezért hazaküldték volna, hazaindulása előtt pár nappal azonban eltűnt. Mikor utoljára üzent családjának, akkor azt bizonygatta, hogy úton van, jól van, ne aggódjanak érte. Utolsó üzenetében azt írta, hogy rossz társaságba keveredett, de ha tud, még jelenkezik.

"Korábban minden héten beszámolt arról, mit csinál, azt mondta, sok barátja van, középiskolások és egyetemisták, jól érzi kint magát. Kiegyensúlyozottnak, jókedvűnek tűnt mindig. Május végén beszéltünk utoljára, akkor a hazaútról, bőröndvásárlásról, a tervezett családi nyaralásról beszéltünk" - mondta Tímár Zoltánné, a lány édesanyja.

A lányt először a helyi rendőrség kereste. Az oneontai seriff azt mondta a családnak: mivel semmilyen vétséget nem követett el a lányuk, érvényes a vízuma és elmúlt 18 éves, így nem sokat tehetnek az ügyben. Azt sem ellenőrizték, hogy honnét küldte az üzeneteket eltűnése után. Később viszont lejárt Natália vízuma, így az ügyet átvette az idegenrendészet.

Rossz társaság

Az ügyet a Kisalföld című napilap hozta nyilvánosságra, majd cikksorozatban követte végig a történet fejleményeit. A lap hétfői számában már meg is szólaltattak a lányt, aki még New Yorkból azt nyilatkozta a lapnak: a vele történtekről könyvet ír, hogy magában is rendezze az eseményeket. "Megkönnyebbültem, hogy végre vége, és indulhatok haza a családomhoz, a barátaimhoz" - mondta a lapnak a diáklány.

A szülők egy magyar származású amerikai magánnyomozót fogadtak fel lányuk felkutatására. A nyomozó a napokban New York városában, Brooklynban akadt a lány nyomára. Az MTI washingtoni tudósítójának múlt pénteken nyilatkozó New York-i konzul szerint a lány "rossz környékre" került, ahol állítólag egy fegyveres rablásnak is tanúja volt. Trombitás Zsófia konzul a lány személyiségi jogaira hivatkozva nem kívánt részletesen beszámolni a történtekről, annyit azonban elmondott, hogy a lány viselkedésével a cserediákok számára szigorú feltételeket szabó Rotary Klub nem volt megelégedve, ezért idő előtti hazautazását javasolta.

Natália nem akart visszatérni Magyarországra, és egy helyi fiú társaságában eltűnt. A fiú később előkerült, a lány azonban nem. Miután az amerikai magánnyomozó megtalálta a lányt, a saját családjánál szállásolta el őt a repülőgép indulásáig. Tímár Natália családja egy Komárom-Esztergom megyei kistelepülésen él, s a lány az egyik győri középiskola tanulója.