Vesztegetésért kapott két évet első fokon a volt alpolgármester

Vágólapra másolva!
Több mint egy hónap késéssel, de nyilvánosságra hozta a Fővárosi Bíróság, hogy milyen ítélet született Kaszab Csaba, Kőbánya volt szocialista alpolgármestere ügyében: a ma is aktív politikust nem jogerősen két év börtönt, négy év közügyektől eltiltást és több mint négymillió forint pénzbüntetést kapott.
Vágólapra másolva!

Vezető beosztású hivatalos személy által folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettében bűnösnek mondta ki a Fővárosi Bíróság (FB) Kaszab Csabát, a X. kerületi önkormányzat volt szocialista alpolgármesterét - közölte a testület sajtótitkársága hétfőn az MTI-vel. Kaszabot nem jogerősen két év börtönbüntetésre és négy év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható, és egyben 4,43 millió forint megfizetésére kötelezte a bíróság.

Kőbánya korábbi alpolgármesterét még szeptember 20-án, első fokon mondta ki bűnösnek az FB. Az ítéletről nem számolt be a sajtó, az FB pedig a múlt héten azt közölte az [origo]-val, hogy mivel a "döntés még nem jogerős, így erről tájékoztatást nem adhatunk", és nem nyilatkozott az ügyészség sem. A politikus is csak annyit közölt, hogy semmit nem hajlandó nyilatkozni az ügyről.

Kaszab Csaba az ügy indulásakor a X. kerületi önkormányzat alpolgármestere volt, a képviselő-testületnek pedig jelenleg is tagja. Az ügyészség azzal gyanúsította meg 2005 szeptemberében, hogy 17 millió forint kenőpénzt kapott a cége. A pénzt a gyanú szerint egy építési vállalkozó fizette öt évvel korábban, cserébe pedig - állt az akkori nyomozati iratokban - munkát szerzett neki a politikus.