Gyurcsány főzött Orbánné szakácskönyvéből

Vágólapra másolva!
A Gyurcsány család megvásárolta Orbán Viktor felesége, Lévai Anikó szakácskönyvét, és ki is próbálták egyik receptjét. Maga a miniszterelnök készítette el a töltött paprikát, és ugyan kicsit eltért az előírásoktól, ízlett neki.
Vágólapra másolva!

"Klára Lévai Anikó napokban megjelent szakácskönyvét lapozgatta péntek este. Kifejezetten tetszett neki a könyv. Nagyon szépnek találta a fotókat, jól megírtnak a recepteket" - kezdte a miniszterelnök legutóbbi blogbejegyzését, amelyből kiderül, hogy ki is próbálták Lévai Anikó töltött paprika receptjét.

"Nálunk nagy sláger a töltött paprika. Annak idején, amikor Klára egyetemista volt, babonából minden vizsga előtt töltött paprikát evett" - magyarázta Gyurcsány.

A naplóbejegyzésből kiderül, hogy maga a miniszterelnök főzte meg az ételt, és csak annyiban tért el a szakácskönyvtől, hogy nem rántással készítette a töltött paprikát. Azt írta, most már nagyon jó paradicsomszószokat lehet kapni, ezért nem ragaszkodott a magyar konyha hagyományaihoz.

Viszont annyiban változtatott Lévai Anikó kedvéért, hogy zellert is tett a töltött paprika szószába. "Nagyon kellemes íze volt. Azt hiszem, érdemes megfogadni ezt a tanácsát" - jegyezte meg.

Lévai Anikó szakácskönyve pár héttel ezelőtt jelent meg, és korábban a kormányfő felesége, Dobrev Klára is nevét adta egy receptgyűjteményhez. Ezek alapján úgy tűnik, mintha Orbán Viktor mindig nehéz ételeket kapna, míg Gyurcsány Ferenc elé még a hagyományos magyar ételek is megreformálva kerülnek.

Az [origo] mindkét kiadványt elemezte, és ugyan az általunk megkérdezett szakács aggasztónak találta a Lévai Anikó-féle könyvben szereplő étrendet, a dietetikus elfogadhatónak tartotta Orbán és Gyurcsány feleségének receptjeit is.