Rongyrázók várják az Operabál vendégeit

Vágólapra másolva!
Idén is utcabállal tüntetnek az Operabál ellen két antiglobalista mozgalom szimpatizánsai. Ezzel demonstrálják, hogy szerintük a kultúra, a művészet és az ünneplés nem csak a jómódúak kiváltsága. A szervezők koncertek mellett pénzben fürdést és rongy-, illetve ökölrázást ígérnek.
Vágólapra másolva!

"Várunk mindenkit, akire nem illik a báli topánka" - így csalogatják a résztvevőket a szombati ellenbál szervezői. Az Operabállal egy időben rendezett utcabállal a szervezők a kapitalista rendszer ellen tiltakoznak, felhívják a figyelmet az emberi kapcsolatok háttérbe szorulására és a szegénység problémájára.

A rendezvényre kilátogatókat koncertek mellett pénzben fürdés, rongy- és ökölrázás, valamint vagyonbevalló-show várja. Vacsorára pedig - kaviár helyett - zsíros kenyeret ajánlanak a mulatozóknak.

A szervezők, az Attac Magyarország és a Benneálló Ellenállók mindenkit várnak: "hajléktalanokat, diplomás és diploma nélküli munkanélkülieket és munkakerülőket, segélyből, bérből és fizetésből élőket, egyetemistákat és nyugdíjasokat" - áll a felhívásban.

A tavaly is megrendezett ellenbálon körülbelül ötvenen vettek részt. Az Operabálra érkező vendégek akkor vegyesen fogadták a rendezvényt, néhányan "bolondságnak" minősítették a demonstrációt.