A bíróság hitt a rendzavarással vádolt motorosnak

Vágólapra másolva!
Két rendzavarás miatt indított eljárás is befejeződött csütörtökön, mindkettőt az október 23-i zavargások idején őrizetbe vett személlyel szemben indították. Egyiküknek negyvenezer forint pénzbírságot kell fizetnie szabálysértés miatt, a másik férfival szemben viszont megszüntették az eljárást.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön a Pesti Központi Kerületi Bíróság egy az október 23-i zavargások idején őrizetbe vett személlyel szemben megszüntette a rendzavarás miatt indított eljárás. Az indoklás szerint azért, mert nem sikerült cáfolni K. Károly állítását, miszerint motorral a Margit híd felé tartott, de a Blaha Lujza téren lévő tömeg miatt meg kellett változtatnia útirányát a Vas utca felé. Itt viszont a rendőrkordon miatt nem tudott továbbhaladni, ezért leállította a motorját, ekkor igazoltatták, majd előállították.

A rendőrök ezzel szemben azt állították, hogy a férfi a 23-i tömegoszlatás során a területet többszöri felszólításra ellenére sem hagyta el, és tartani lehetett attól, hogy a motorját ellenük használja fel. Az intézkedő két rendőr a bíróság előtt arról számolt be, hogy látták több motoros társaságában a Rákóczi úton a rendőrök és a tömeg között ide-oda cikázni.

Csütörtökön tárgyalta a Pesti Központi Kerületi Bíróság R. Róbert szabálysértési ügyét is, őt 40 ezer forintos pénzbírsággal büntették rendzavarás miatt. Az ügyészség szerint a férfi szintén október 23-én a Károly körúton akadályozta a rendőrkordon elhaladását.