Nyomoznak a rendőrök a csirkedarálás ügyében

Vágólapra másolva!
Állatkínzás miatt rendelt el nyomozást a Csongrád megyei rendőrség, miután felmerült, hogy élve darálták le egy hódmezővásárhelyi baromfiüzemben a madárinfluenza miatt pusztulásra ítélt csirkéket. A rendőrségre kedden érkezett feljelentés az ügyben.
Vágólapra másolva!

Nyomozást rendelt el ismeretlen tettes ellen állatkínzás gyanúja miatt szerdán a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Az eljárást azt követően indították, hogy a Délmagyarország című napilap azt írta, élő háziszárnyasokat daráltak le az ATEV Zrt. hódmezővásárhelyi telepén, amikor a madárinfluenza továbbterjedését érdekében döntöttek az ott neveét baromfik elpusztításáról. A megyei rendőrségi szóvivő szerint a rendőrségre még kedden megérkezett az írásos feljelentés az ügyben, és az eljárás szakértő bevonásával folyik.

A napilap forrásai egymástól függetlenül állították: saját szemükkel látták, hogy az apró szárnyasok még éltek, amikor megkezdték "feldolgozásukat" a hódmezővásárhelyi üzemben. A gyár igazgatója nem akarta kommentálni az újság információit, a megyei főállatorvos pedig azt mondta, nem hiszi, hogy az ATEV-nél élve darálták volna le a szárnyasok egy részét. Az ügyben Gusztos Péter, az SZDSZ országgyűlési képviselője tett feljelentést állatkínzás miatt ismeretlen tettes ellen kedden.