Vágólapra másolva!
Terrorcselekmény előkészítésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda. A vizsgálat azzal a titkosszolgálati értesüléssel kapcsolatos, miszerint a hétvégi pártrendezvényeken külföldi bűnözők állítólag robbantásokra készülnek.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást rendelt el csütörtökön terrorcselekmény előkészítésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen - mondta Petőfi Attila ezredes sajtótájékoztatón csütörtökön, Budapesten.

A Nemzeti Nyomozó Iroda helyettes vezetője közölte: a Fővárosi Főügyészséggel közösen született meg az a döntés, miszerint a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök által bejelentett terrorcselekmény-gyanúval kapcsolatos információkat nyomozás keretében lehet tisztázni.

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kedden jelentette be, hogy a titkosszolgálatok értesülései szerint külföldi bűnözői csoportok robbantásokra készülnek a választási kampány finisében tartott nagygyűléseken. A hétvégi nagygyűléseken ezért szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be, a rendezvényekre csak kapukon keresztül lehet majd bejutni.

A keddi Népszabadság közölte: a szlovák titkosszolgálat adatai szerint - amelyeket dunaszerdahelyi szervezett bűnözői körből kaptak - megeshet, hogy szervezett bűnözői csoportok robbantásokat hajtanak végre Magyarországon. Az ügyben három személy neve merült fel, köztük Sátor Lajos szlovák állampolgáré.

Petőfi Attila a sajtótájékoztatón közölte: Sátor Lajos ellen már 2000. szeptembere óta elfogatóparancs van érvényben zsarolás és más bűncselekmények miatt.