Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az MSZP nem állít fel beléptetőkapukat

Vágólapra másolva!
A Magyar Szocialista Párt szombati nagygyűlésén nem állítanak fel beléptető kapukat - közölte Szigetvári Viktor, a szocialista párt kampányigazgatója. Korábban a főpolgármester jelentette be, hogy a rendőrség beléptetőkapukat állít fel a hétvégi nagygyűlésekre.
Vágólapra másolva!

A Magyar Szocialista Párt szombati budapesti nagygyűlésén nem állítanak fel beléptetőkapukat - közölte Szigetvári Viktor, a szocialista párt kampányigazgatója. "A korábbi kijelentésekkel ellentétben, a szombati MSZP-s nagygyűlésen mind a Köztársasági Őrezreddel, mind a biztosító hatóságokkal egyetértésben nem állítanak fel beléptető kapukat" - mondta Szigetvári Viktor.

"Nyilvánvalóan elemi érdeke a szervezőknek, hogy a lehető legtöbben, a lehető legnyugodtabban, normális polgári délutánt eltölthessenek az MSZP meghívására" - jelentette ki. Szigetvári Viktor közölte: a hatóságok ellátják a védett személyek védelmét, de ez nem jelenti azt, hogy beléptető kapukat állítanának fel bárhol a rendezvény helyszínén.

Valamivel korábban Demszky Gábor főpolgármester jelentette be, hogy biztonsági okokból a rendőrség beléptetőkapukat állít fel a hétvégi nagygyűlésekre. Demszky ezt a fővárosi védelmi bizottság rendkívüli ülése után jelentette be. A testület összehívását a főpolgármester kezdeményezte annak kapcsán, hogy titkosszolgálati információk szerint bizonyos bűnözői körök robbantásos merényletet terveznek Budapesten.

Demszky Gábor azt kérte a hétvégi pártrendezvényekre kilátogató emberektől: lehetőség szerint ne vigyenek magukkal táskát, hogy a beléptetés gyorsabb lehessen. Mint mondta, a szakszolgálatok tájékoztatása szerint a fenyegetettség miatt indokolt a fokozott készültség és az óvatosság, de félelemre nincs ok.

Lapid Lajos, a budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettese azt mondta: több száz rendőr biztosítja majd a rendezvényeket, és fokozott ellenőrzéseket tartanak a környéken.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről