Rogán is feltűnt a baloldali minitüntetésen

Vágólapra másolva!
Érdektelenségbe fulladt az a baloldaliként hirdetett demonstráció, amelyre ismeretlenek email-ben és sms-ben terjesztettek meghívókat. Az MSZP közleményében azt írta, hogy nincs köze a tervezett tüntetéshez. A helyszínen feltűnt Rogán Antal, frissen megválasztott fideszes polgármester is, aki megjegyezte: látszik, hogy nem ő szervezi az MSZP rendezvényeit.
Vágólapra másolva!
Bújjon Gyurcsány vagy Orbán bőrébe!/itthon/20061003bujjon.htmlSzálljon be az [origo] szerepjátékába!

Mindössze tíz tüntetőt számolt össze az [origo] tudósítója a fővárosi Vörösmarty téren szerda délután, a meghirdetett baloldali demonstráció időpontjában. Az összegyűlt néhány szimpatizáns is leginkább azzal volt elfoglalva, hogy kiderítse: miért nem jöttek el többen az sms-ben és email-ben ismeretlenek által terjesztett felhívásra. Az [origo] több fórumában is felmerült egy baloldali tüntetés szervezése, vannak, akik pontos helyet és időpontot is megjelöltek a fővárosban.

Volt olyan baloldali szimpatizáns a téren, aki az MSZP elhatárolódását nevezte meg annak okaként, hogy kevesen gyűltek össze. Korábban ugyanis a szocialisták frakciója közleményben tudatta: nem szervez semmilyen utcai megmozdulást az MSZP. "Minden körülmény között valljuk, hogy a parlamentben kell politikát folytatni, és nem az utcákon" - olvasható a közleményben. A szocialisták "minden budapesti és magyarországi honfitársuktól" azt kérték, hogy ne menjenek el az ismeretlenek által meghirdetett megmozdulásra.

A helyszínen - az újságírók meglepetésére - megjelent viszont Rogán Antal, a Fidesz vasárnap megválasztott kerületi polgármestere, de mint mondta, "véletlenül". A sajtó munkatársaihoz odalépve azonban megjegyezte: "Az MSZP rendezvényeit nem én szervezem, az biztos."