Levelet írtak a tüntetők Orbán Viktornak

Vágólapra másolva!
Levélben fordultak Orbán Viktorhoz a Kossuth téri tüntetés szervezői, hogy egyeztessenek a pártelnök által péntekre - szintén a Parlament elé - meghirdetett nagygyűlésről. Örülnek az ellenzéki párt kezdeményezésének, de azt szeretnék, ha nem pártpolitikáról, hanem "nemzeti sorskérdésekről" lenne szó.
Vágólapra másolva!

Levélben kezdeményeztek egyeztető tárgyalást Orbán Viktorral a Kossuth téri tüntetés szervezői - jelentették be kedden a parlament előtt tartott sajtóértekezleten. Molnár Tamás, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője úgy fogalmazott, hogy "helyzet van a Kossuth téren" Orbán Viktor 72 órára szóló ultimátuma következtében. Mint a szervezők elmondták, nagy örömmel fogadták, hogy a legnagyobb ellenzéki párt nagygyűlést hirdetett a térre, mert nem akarják, hogy egy szűk réteg tiltakozása legyen a demonstrációjuk.

A tüntetők képviselői azt szeretnék, ha nem Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor személyes vitája lenne napirenden a megmozduláson, hanem nemzeti sorskérdéseket vitatnának meg. Szerintük a Kossuth téren "vér nélküli forradalom zajlik, és a Parlamenthez csak a Kossuth téren keresztül vezet az út".

"Meggyőződésünk, hogy a Kossuth téri erkölcsi forradalom mint a magyar nép elemi erejű megmozdulása jelentős mértékben hozzájárult a balliberális pártok katasztrofális vereségéhez az önkormányzati választásokon" - olvasható a levélben, amelyet Szakács András, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 egyik ügyvivője és Tamás Károly, a Forradalmi Nemzeti Bizottmány elnöke írt alá.