Heten haltak meg az utakon hétvégén

Vágólapra másolva!
Hét halálos közúti baleset történt a hétvégén Magyarország útjain. Azokon az útszakaszokon, ahol a rendőrség fokozott ellenőrzést tartott, nem volt baleset - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság vasárnap délután.
Vágólapra másolva!

Hét halálos sérüléssel járó közlekedési baleset történt a hétvégén, ezek közül kettő esetben a jármű lesodródott az útról, míg két balesetben gyalogost ütöttek el. Egy ittas sofőr elgázolt egy kerékpárost, két helyen pedig az elsőbbségadás elmulasztása miatt következett be ütközés.

A rendőrség közleménye szerint egyik baleset sem olyan útszakaszon történt, ahol fokozott ellenőrzés zajlik, amelyeket a közlekedési szabályokat megszegők kiszűrése érdekében nyár eleje óta tartanak a hétvégéken. Az ellenőrzések helyszíne a gyorsforgalmi úthálózat, valamint az egy- és kétszámjegyű utak fokozottan veszélyes szakaszai, továbbá az idegenforgalommal érintett területek. Kiemelten figyeli a rendőrség a baleseti okok között vezető helyen álló sebességtúllépést, illetve a szabálytalan előzéseket.