Vágólapra másolva!
Tóth Renátát választották meg Magyarország szépének a budapesti Jövő Házában péntek este megrendezett Miss World Hungary 2006 szépségversenyen.
Vágólapra másolva!

A 22 éves budapesti diáklány képviseli majd Magyarországot a lengyelországi világdöntőben. A szépségkirálynő udvarhölgye a 18 éves, Egerben tanuló Nagy Réka és a 20 éves budapesti Oláh Noémi lett.

A műsor közel egyórás csúszással kezdődött. A lányok fürdőruhában és estélyiben léptek a színpadra. A látványos show népmesei elemekre épült, amelyben a Lali királyt megszemélyesítő Boros Lajos rádiós műsorvezető és Tornóczki Anita televíziós műsorvezető volt az est házigazdája.

A verseny zsűrijében ismert sztárok foglaltak helyet, köztük Laky Zsuzsa, a Miss Europe szépségverseny 2003. évi győztese, Ungár Anikó, David Merlini, Árpa Attila, Szentgyörgyi Rómeo és Gianni.

A Miss World versenyeket 1951 óta rendezik a világ több mint 140 országában. Magyarországon 15 éve rendeznek versenyeket. A 2006-os megmérettetésre a szervezők száz jelentkező közül választották ki a húsz legszebbnek ítélt hölgyet. A tavalyi döntő győztese Semmi-Kis Tünde volt.