Indiai színésznő a legszebb a világon

Vágólapra másolva!
Nem valami hollywoodi szőkeséget, hanem egy indiai színésznőt, Aishwarya Rai-t tartják a legszebbnek a világon, legalábbis internetes magazinok olvasói, sőt, maga Julia Roberts is.
Vágólapra másolva!

Aishwarya Rai-t, az indiai színésznőt tartják a világon a legszebbnek - derült ki a cbsnews.com portál híréből. Több száz internetes oldal olvasói szavaztak a színésznőre, sőt, még Julia Roberts (akit szintén többször megválasztottak a legszebb színésznőnek) is úgy nyilatkozott, hogy Aishwarya a leggyönyörűbb nő, akit valaha is látott. A 30 éves Rai - akit egykor Miss Indiának is megválasztottak és a Miss World címet is elnyerte - egyáltalán nem tartja magát különösen szépnek. "Rendben vagyok saját magammal, nincs semmi bajom azzal, ahogy kinézek" - nyilatkozta, majd hozzátette: "Nem tartom magamat olyan nagyon gyönyörűnek, mint ahogyan mások gondolják. Különben is, szerintem ez az egész nagyon változékony dolog. Az ember öregszik, folyamatosan újabb és újabb arcot lát a tükörben. Az, hogy valaki mennyire szép, nem a külsején múlik. Ez sokkal inkább belső dolog."

Aishwarya Rai, akiről Európában alig hallottak, Indiában valóságos istennő, akiért tízmilliók rajonganak. "Bollywood királynőjének" nevezik. Indiában, a világ legtöbb filmet gyártó országában ő az egyik legnagyobb sztár. Az elmúlt hét évben összesen 24 filmet forgatott, ami elképzelhetetlen egy nyugati színésznő számára, akármennyire sikeres is legyen valaki.

Indiában ez egyáltalán nem számít soknak, hiszen közel kétszerannyi filmet forgatnak, mint Hollywood, és az alkotások jóval több emberhez jutnak el, mint az amerikai művek. A bollywoodi filmek legalább két órásak, és teljes mértékben az indiai tradícióknak megfelelő emberképet mutatják be: a jók nagyon jók, a rosszak pokoli rosszak, nincs semmi, ami kicsit is megbotránkoztathatná a nézőket. Még csók sem csattanhat el a vásznon, helyette inkább musicalszerű énekbetétekkel talál egymásra a két szerelmes, akik a film végén természetesen összeházasodnak.

Rai mindenben olyan, mint az általa megszemélyesített filmhősnők: mélyen vallásos, szerény, és harmincévesen még mindig a szüleivel él. Ugyanakkor a színésznő minden olyasmit is megtestesít, amelyről a legtöbb indiai nő csak álmodhat: tanult, független és rengeteg pénzt keres. A legnagyobb vállalatokkal kötött reklámszerződést, de a Time magazin beválasztotta a száz legbefolyásosabb ember közé is, akik a legnagyobb hatást gyakorolják a világra. A minden szempontból sikeres színésznő egyedül a magánéletéről nem beszélt az interjú során, nevetve közölte, hogy a részleteket majd az önéletrajzi könyvéből tudhatják meg az érdeklődők