Elfogadta az MDF az országos listát

Vágólapra másolva!
Kétharmad feletti szavazati aránnyal hagyta jóvá a választmány az MDF országos listáját szombaton. A lista élén Dávid Ibolya pártelnök áll, Katona Kálmán testületi elnök a budapesti, Boross Péter volt miniszterelnök pedig a Pest megyei listavezető. A nyugdíjasok érdekeit képviselő Tisztelet Társasága nevű szervezet tagjai öt helyet kaptak az első tizenötből.
Vágólapra másolva!

Elfogadta az MDF országos választmánya a párt országos listáját - közölte Katona Kálmán, a testület elnöke szombaton Budapesten.

Az országos választmány elnöke a testület ülését követő sajtótájékoztatón elmondta: a listát Dávid Ibolya elnök vezeti, a második helyen Herényi Károly frakcióvezető, a harmadik helyen Hock Zoltán elnökhelyettes áll. Őket követi Csapody Miklós, Karsai Péter, Csáky András, Pettkó András országgyűlési képviselő, majd Almássy Kornél alelnök következik, a 12. helyen Szőke László alelnök szerepel.

Katona Kálmán az MDF budapesti listavezetője, Boross Péter volt miniszterelnök a Pest megyei listavezető. Sisák Imre és Gémesi György közös MDF-Fidesz-KDNP jelölt a 23., illetve a 24. helyen szerepel az országos listán. Ezt a választmányi elnök azzal indokolta, hogy a két jelöltnek komoly esélye van az egyéni győzelemre.

A 9., 10., 11., 13. és 14. helyet a nyugdíjasok érdekeiért kiálló Tisztelet Társaságának tagjai kapták, a szervezettel az MDF február 14-én kötött együttműködési megállapodást. Az MDF-el tavaly egyesült egykori MDNP-sek közül Szabó József alelnök a 16., Pusztai Erzsébet a 21. a listán. Katona Kálmán elmondta: az első 20 jelölt az ülésen nyilatkozott arról, hogy elfogadja a jelölést.

Szólt arról, hogy az MDF minden megyében állít listát, és 165 egyéni választókörzetben indít egyéni elöltet. "Nagyon erős ellenszélben vitorláztunk több mint egy éve, s ebben az ellenszélben ez egy nagyon jó eredmény" - mondta. Közölte azt is, hogy kétharmadnál jobb szavazati aránnyal hagyta jóvá a választmány az országos listát.

Arra a kérdésre, miért kapott a Tisztelet Társasága öt helyet az első 15-ből, Katona Kálmán úgy válaszolt: ezen jelöltek jól képzett emberek, akiknek jelölése "jót tesz" az MDF-nek. Hozzátette, hogy az MDF célja az együttműködés erősítése a civil szervezetekkel.