Neonácik tartottak megemlékezést a Hősök terén

Vágólapra másolva!
Több száz fekete ruhába öltözött, bakancsos szimpatizáns Árpád-sávos zászlókkal emlékezett "Budapest hősies védőire" szombaton a Hősök terén a betiltott Vér és becsület egykori vezetőjének kezdeményezésére.
Vágólapra másolva!

Az 1945. február 11-én a budai Várból kitörést megkísérlő német és magyar katonákra emlékező résztvevők az ismeretlen katona emlékműve előtt rendezett sorokba tömörültek, többen közülük "White Power" feliratokat viseltek, de volt aki "Skinhead", illetve "Fehér törvény" feliratú dzsekiben jelent meg a rendezvényen.

A megemlékezés egyik szónoka arról beszélt, hogy kötelességük emlékezni Budapest hőseire a "demokratikus és szabadnak hazudott világ megvetése ellenére".

Egy másik felszólaló azt mondta, Budapest német és magyar védői nagymértékben hozzájárultak ahhoz, hogy a szovjet hadsereg nem tudott eljutni a Rajnáig, vagy az Atlanti óceánig, s ezzel megmentették Európa nagy részét a "bolsevik rémtettektől".

A magyar felszólalókon kívül német, svéd és angol szónok is beszélt a rendezvényen, amelyen a helyszíni tudósítók szerint mintegy 6-700-an voltak. Ezzel szemben a rendezvény egyik szervezője, Domokos Endre János, a korábban feloszlatott Vér és Becsület Kulturális Egyesület volt vezetője 1 000-1 500-ra becsülte a megjelentek számát. Közölte, hogy sokan érkeztek külföldről. A rendezvényen nem voltak hangos bekiabálások, és rendbontás sem történt.