Felmentették a hamisítással vádolt képviselőt

Vágólapra másolva!
Jogerősen felmentette Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselőt a Fővárosi Bíróság. A politikust, valamint két társát, Sík Zoltánt, az Orbán-kormány informatikai kormánybiztosát és Ormos Zoltán ügyvédet okirat-hamisítással vádolták.
Vágólapra másolva!

Felmentették Papcsák Ferenc fideszes országgyűlési képviselőt az okirat-hamisítás vádja alól jogerősen - közölte a Fidesz-frakció sajtóosztálya pénteken. A Fidesz közleménye szerint a Fővárosi Bíróság jóváhagyta az elsőfokú bíróság felmentő ítéletét. Ezzel szemben a Fővárosi Bíróság sajtóosztályán az MTI-vel azt közölték: az ügyészi fellebbezését a másodfokon eljáró Fővárosi Főügyészség visszavonta. Így a Fővárosi Bíróság már nem is vizsgálhatta Papcsák Ferenc bűnösségét. Csupán megállapította, hogy az elsőfokú ítélet Papcsák ügyében jogerős.

Papcsák Ferencet és két társát, Sík Zoltán, az Orbán-kormány informatikai kormánybiztosát és Ormos Zoltán ügyvédet magán-okirathamisítással vádolták. A vád szerint 2001-ben Ormos Zoltán és az akkor még ügyvédként tevékenykedő Papcsák Ferenc a Sík Zoltán vezette Informatikai Kormánybiztossággal szerződést kötött jogszabály-előkészítési munkálatokra. Ennek keretében valótlan teljesítményigazolásokat és számlákat nyújtottak be a kormánybiztossághoz.

Az elsőfokon eljáró budapesti II-III. kerületi bíróság Papcsák Ferencet felmentette, ugyanakkor Sík Zoltánt és Ormos Zoltánt 100 ezer, illetve 115 ezer forintos pénzbüntetéssel sújtotta. Fellebbezések következtében azonban másodfokon a Fővárosi Bíróságra került az ügy.