Hóátfúvás miatt lezártak két utat Fejér megyében

Vágólapra másolva!
Hóátfúvás miatt lezárták a Székesfehérvár-Zámoly közötti 8123-as, és a Verebet Lovasberénnyel összekötő 8117-es utat csütörtök este - közölte a közútkezelő kht. ügyeletese.
Vágólapra másolva!

Az útlezárásokra nem friss havazás miatt került sor - sehol nem esik a hó a megyében, hanem azért, mert a 45-60 kilométer sebességű széllökések miatt hóátfúvások alakultak ki - mondta az ügyeletes.

Az [origo] időjárási oldalahttp://www.origo.hu/idojaras/

A hóeltakarító gépek már több órája szinte sziszifuszi küzdelemmel próbálják - eredménytelenül - megtisztítani az érintett útszakaszokat. Mivel Verebet és Lovasberényt Pázmándon keresztül is meg lehet közelíteni, a széllökések mérséklődéséig "feladták" az utat.

Hasonló okok miatt kellett lezárni a Zámoly és Székesfehérvár közötti utat is. Ott még egy keresztbefordult kamiont is ki kell menteni a hónyelvek fogságából - mondta el az ügyeletes.

A megye északi részén, ahol erős a szél, 20 úttisztító gép "cirkál" és takarítja el az esetleges hóátfúvásokat. A gépek készenlétben állnak a megye déli részén is, ott egyelőre gyengébb a szél, nincs hóátfúvás.