Életfogytiglant kapott a balástyai rém

Vágólapra másolva!
Életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélte pénteken a Szegedi Táblabíróság a "balástyai rémet". Szabó Zoltánt az ügyészség öt nő megölésével vádolta, a bíróság azonban csak négy gyilkosságot tudott a vádlottra bizonyítani.
Vágólapra másolva!

A Szegedi Táblabíróság életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte pénteken jogerős határozatában a "balástyai rém" néven elhíresült Szabó Zoltánt. A bíróság ezzel helybenhagyta a Csongrád Megyei Bíróság tavaly novemberben hozott nem jogerős ítéletét.

Az első fokú bíróság előre kitervelt, nyereségvágyból és aljas indokból, több emberen elkövetett emberölésben és lőfegyverrel történő visszaélésben találta bűnösnek a vádlottat. Az ügyészség öt nő megölésével vádolta Szabó Zoltánt, a megyei bíróság és az ítélőtábla viszont egy gyilkosságról nem tudta bebizonyítani, hogy azt is a vádlott követte el.

Szabó Zoltán 1998 áprilisa és 2001 augusztusa között négy nőt ölt meg. Két áldozatát egy tanyára csalta, ahol többször fejbe vágta őket, holttestüket pedig a tanya közelében elásta. A harmadik áldozatot egy gyümölcsösben fojtotta meg, a holttestet ugyancsak a közelben ásta el. A negyedik nőt pedig a vádlott 300 ezer forintért gyilkolta meg.

Az ügyészség azt állította, hogy egy holtan talált prostituálttal szintén a vádlott végzett, ezt azonban nem tudták bizonyítani. Az ítélet indoklásánál Hegedűs István, a táblabíróság elnöke elmondta: a bíróságnak olyan határozatot kellett hoznia, ami kizárja, hogy Szabó Zoltán "a társadalom tagjai közé visszatérjen".